Marco Dijkstra probeert namens Poolster een omhaal. Robert Kok en Ole Hörsten kijken toe.

DVC Appingedam langs Poolster, verlies NEC, GEO langs Noordpool

Sport

APPINGEDAM - DVC Appingedam heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-0 gewonnen van Poolster. NEC Delfzijl liep in het uitduel tegen The Knickerbockers tegen een 3-1 nederlaag aan en GEO had niet veel moeite met Noordpool en won met 3-0.

Voor de neutrale toeschouwer was sprake van een saaie wedstrijd in Appingedam, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind en werd er met 1-0 gewonnen van Poolster. De toeschouwers zagen weinig kansen voor beide ploegen en in het eerste bedrijf gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs. Na een uur spelen kwam DVC Appingedam op voorsprong toen een door de stevige wind, die dwars over het veld stond, vreemd krullende bal door Bas Groenewold kon worden ingekopt. In het vervolg waren er nog kansen voor de Spieksters Johan de Groot en Jesse Smit, waarvoor DVC-doelman Olaf Kiewiet gestrekt naar de hoek moest. In de slotfase had Joran Slager nog een kans voor DVC die echter niet verzilverd werd.

Het al gedegradeerde NEC Delfzijl begon zaterdag goed aan het uitduel tegen The Knickerbockers en was veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. De gasten konden echter geen echte kansen creëren. Dat deed de tegenstander wel. Door knullig balverlies van NEC kwamen ze op een 1-0 voorsprong. NEC deed voetballend niet veel onder voor de gastheren, maar die waren wel doeltreffender want in minuut 25 werd de score verdubbeld. En het werd nog meer, want kort voor de rust was er een uitval van de thuisploeg en een NEC’er kreeg daarbij binnen de beruchte lijnen de bal ongelukkig op de hand met een strafschop als gevolg. Die werd benut voor de 3-0, hetgeen ook de ruststand was.

Daarmee was de wedstrijd in feite ook al gespeeld was. De tweede helft was een formaliteit en NEC kwam toch nog aan een tegentreffer. Na een handsbal van één van de gastheren ging de bal op de elfmeterstip en vanaf die plek bepaalde Christian Lambeck de eindstand op 3-1. NEC Delfzijl sluit het seizoen zaterdag af tegen Oosterwolde. Voor de Havenkanters staat er niets meer op het spel. Oosterwolde moet winnen om nacompetitie om klassebehoud te ontlopen.

Verrassing

GEO won verrassend genoeg met 3-0 van UFC Noordpool. Trainer Leendert Nieborg kon met moeite dertien man bij elkaar krijgen, waaronder zes van het derde elftal. Patrick van der Tuuk, een veldspeler die lang niet actief was geweest, verdedigde het doel en veertiger Kasper Teunis speelde een volledige wedstrijd. Noordpool had veel jonge spelers in de gelederen. Al na twee minuten profiteerde Bart van der Tuuk van een rebound voor de 1-0 en acht minuten later was het dezelfde veel scorende spits die uit een voorzet van Erik Kappetijn de score verdubbelde. Na een half uur spelen probeerde Noordpool voor het eigen doel langs uit te verdedigen, maar daarbij was het een Uithuizer die de bal in het eigen doel deponeerde. Met 3-0 zat de wedstrijd in het slot. Het tweede bedrijf speelden de bezoekers wel redelijk, maar dat stokte in de buurt van de zestien.