Strijd op hoog niveau met voor de thuisploeg Kevin Kamminga (5) en Ole Horsten.

DVC Appingedam pakt twee zeges op rij; Omlandia onderuit

APPINGEDAM - DVC Appingedam heeft de doordeweekse inhaalwedstrijd, uit tegen Lycurgus, met 0-1 gewonnen. Afgelopen zaterdag transformeerde de ploeg van trainer Duurt Dijkman op eigen veld een 0-2 achterstand bij rust na de doelwisseling in een 3-2 zege.

De rood-zwarte bezoekers hadden een bewogen week achter de rug. Trainer Dick Scholtens, die toch al aan het einde van het seizoen zou vertrekken, werd op non-actief gesteld omdat, zoals dat heet, ‘de chemie met de ploeg ontbrak en degradatiegevaar moet worden afgewend’. Interim-trainer Rob Tichelaar zag in Appingedam vooral in de eerste helft strijd, inzet en duelkracht bij de Bafloërs en dat kwam in de minuten 22 en 35 tot uitdrukking in twee treffers van Chris ten Boer.

Ondermaats

DVC Appingedam presteerde in het eerste bedrijf ondermaats, creëerde nauwelijks kansen en trainer Duurt Dijkman vond de 0-2 voorsprong van de gasten bij rust terecht. In het tweede bedrijf zou het tij echter keren.

Al vlot na de doelwisseling scoorde de thuisploeg met een afstandsschot van Ole Horsten de aansluitingstreffer. DVC ging wat hogerop spelen en Rood Zwart liet dat toe, zakte in en hielp daarmee de gastheren in het zadel. Toch duurde het nog vrij lang voordat dat in treffers tot uitdrukking kwam.

In minuut 83 profiteerde DVC Appingedam van knullig balverlies van de bezoekers en op aangeven van Ronald Hund was het Julian Herder die de gelijkmaker in de boeken bracht. De wedstrijd leek op een terechte remise uit te lopen, maar in de slotminuut haalde de thuisploeg toch nog de volle buit binnen. Jeugdspeler Romano Kisman liet een vrije bal goed in de zestien dalen waar Ronald Hund klaar stond om de 3-2 in de touwen te jagen.

De jeugdige ploeg in opbouw van Duurt Dijkman heeft zich nu definitief in de middenmoot gevestigd. Zaterdag wordt op eigen veld tegen Middelstum gespeeld.

Omlandia

De ploeg van trainer Simon Schuil laat het vooral in uitwedstrijden vaak liggen en leed in en tegen Aduard zaterdag een 2-1 nederlaag. In de eerste helft hadden ze het nog aardig onder controle, maar de nauwkeurigheid in de passing ontbrak. Door een eigen doelpunt na miscommunicatie bij de thuisploeg kwam Omlandia nog wel op voorsprong, maar na bijna een uur viel de gelijkmaker toen een voorzet vanaf rechts binnen werd gekopt. Vijf minuten later stonden drie Omlandia-verdedigers tegen één spits van Aduard en onnauwkeurig wegwerken bracht het speeltuig voor de voeten van die spits, die dankbaar profiteerde en de 2-1 liet aantekenen.

Het inbrengen van Jeremy van Coevorden, terugkomend van een blessure maar nog geen hele wedstrijd inzetbaar, kon voor Omlandia ook geen ommekeer brengen. De voor Omlandia belangrijke Jan Oosterbeek moest met hamstringklachten uitvallen en de ontwikkeling daarvan moet worden afgewacht. Komende zaterdag moet thuis worden aangetreden tegen HFC 15. Omlandia bevindt zich stevig in de middenmoot, maar een serie overwinningen zou de derde periode nog interessant kunnen maken voor de club uit Ten Boer.