Afbeelding

Oldambtster Boys gelijk

YDE DE PUNT - Oldambtster Boys, dat vorig seizoen meestal met ruime cijfers verloor, kondigde in de voorbeschouwing op het seizoen een ommekeer aan en dat werd afgelopen zondag duidelijk in het uitduel tegen Yde de Punt dat vorig seizoen als vijfde eindigde in 5C. Het werd daar 4-4.

De bezoekers kwamen wat moeizaam uit de startblokken. Na een minuut moesten ze een tegentreffer incasseren en daarna bleef het spel wat onrustig wat na 25 minuten in de 2-0 resulteerde. Daarna kwam de ploeg van trainer Hemmo Kuipers wat beter in het spel en nog voor de rust werd de aansluitingstreffer gescoord.

Al vlot na de hervatting werd uit een door Juan Soemosemito genomen strafschop de 2-2 aangetekend en na ruim een uur scoorde Ivan Kuipers na een schitterende aanval zelfs de 2-3. Vanaf de aftrap kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en Oldambtster Boys was daarvan even van slag waarna het snel 4-3 werd. Jules Anekotta zorgde in minuut 82 voor de gelijkmaker.

Komende zondag kan Oldambster Boys op eigen veld tegen FVV laten zien dat het hier niet om een eendagsvlieg ging.