Afbeelding

Zege Siddeburen; verlies WEO

Sport

SIDDEBUREN - Siddeburen heeft zondagmiddag op eigen veld met 5-0 gewonnen van Bareveld, dat de laatste seizoenen steeds in de onderste regionen van de vierde klasse bungelt. WEO verloor op eigen veld de derby tegen Drieborg met 1-3 waar volgens trainer Tonny Huft een remise de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.

Siddeburen liet in de eerste helft een paar opgelegde kansen liggen voordat Kasper Wieringa uit een klutsbal zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Daarmee werd ook de rust bereikt. Na de hervatting ging het crescendo voor de ploeg van coach Peter Poort. Direct na de aftrap was het opnieuw Kasper Wieringa die de 2-0 in de boeke bracht, na een mooie combinatie met Julian Pot en Matthijs Hensens. De 3-0 kwam er via Matthijs Hensens die de bal van afstand in de kruising schoot. Hensens zorgde na een goed opgezette aanval ook voor de 4-0 en het slotakkoord was voor een goed doorzettende Julian Pot.

In de derby tussen WEO en Drieborg hadden de bezoekers in het eerste bedrijf een veldoverwicht en in de tweede helft was dat voor de thuisploeg. Na een kleine twintig minuten kwam Drieborg op een 0-1 voorsprong en de ploeg wist dit vast te houden tot ver in de tweede helft. WEO kreeg wel scoringskansen, maar faalde steeds in de afronding. Tot Robert Smit uit een voorzet de bal buiten de zestien direct op de pantoffel nam en de gelijkmaker scoorde. WEO wilde doordrukken, maar kreeg het deksel op de neus toen na een vrije trap de 1-2 werd binnengekopt. Er moesten toen risico’s worden genomen en daar profiteerde Drieborg van met de 1-3 als gevolg.