Afbeelding

Winst en verlies voor laagvlieger Siddeburen

SIDDEBUREN - Siddeburen heeft afgelopen donderdag knap met 4-2 weten te winnen van SVZ uit Zeijen, toen nog de nummer twee van de ranglijst. Zondag daarentegen werd de uitwedstrijd tegen Forward met 3-0 verloren.

Donderdag kende Siddeburen een bliksemstart. Binnen twee minuten stond het al met 2-0 voor. Goed doorzetten van Ruben van der Ploeg en een strakke voorzet leidden tot een eigen doelpunt. Een minuut later brak Julian Pot alleen door en oog in oog met de doelman schoot hij de 2-0 binnen. Het leek niet op te kunnen want Gialt Faber maakte er met een diagonale schuiver in de verste hoek 3-0 van.

Op slag van rust moest de thuisploeg een tegentreffer incasseren. Maar tien minuten na de doelwisseling was het Julian Pot die een vrije trap langs de SVZ muur in de uiterste hoek schoot voor de 4-1. SVZ dat voetballend duidelijk beter was dan de thuisploeg kwam nog wel terug op 4-2, maar daar bleef het bij.

Zondag was het andere koek voor Siddeburen en bleek Forward een maatje te groot. Na ruim een half uur werd het 1-0 en toen vlak voor rust de 2-0 viel was de wedstrijd gespeeld. Verder was het zaak de schade beperkt te houden met het oog op het doelsaldo dat aan het eind van de rit doorslaggevend kan zijn voor de positie op de ranglijst. Siddeburen staat nu voorlaatste en wil er alles aan doen om nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen. Zondag wacht opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen TLC dat op de vijfde plaats staat.