Afbeelding

Wagenborger Boys knokt zich terug naar remise

Sport

WAGENBORGEN - Wagenborger Boys heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel tegen VVS Oostwold. Het werd 2-2.

De Wagenborgers stonden verdedigend goed in het eerste bedrijf. VVS kon geen vuist maken en de thuisploeg liet twee mogelijkheden om te scoren onbenut. Vlak voor de thee kwamen de bezoekers door een doelpunt van Remco Kleine toch nog op een 0-1 voorsprong.

Kort na de hervatting kwam VVS Oostwold door slecht uitverdedigen van de Wagenborgers op 0-2. Doelpuntenmaker was opnieuw Remco Kleine. Wagenborger Boys verkrampte, speelde apathisch en de bezoekers dachten de buit binnen te hebben. Als vanuit het niets echter kwam de thuisploeg weer terug tot 1-2 door een doelpunt van Roy Poker. De elf Wagenborgers richtten zich op en knokten zich naar de 2-2 door een rake kopbal van Erik Kort. VVS stond even op instorten, maar herstelde zich en ging op zoek naar de winnende treffer. Door voortreffelijk werk van de jonge Wagenborger keeper Daan Huizinga en het geconcentreerd verdedigen van de Wagenborger elf kon de thuisploeg de remise over de streep gebracht worden.

Wagenborger Boys-trainer Reitze Enderlé was na afloop tevreden met het punt en vooral met de wijze waarop zijn ploeg zich in de wedstrijd had teruggevochten. VVS-trainer Egbert Bosma sprak van een moeilijke wedstrijd waarin een 0-2 voorsprong op onverklaarbare wijze was weggegeven. ,,We hadden het zakelijk moeten uitspelen”, zo zei hij na afloop.