Fokko Jan Sebens kopt voor Wagenborger Boys met steun van Erik Kort en Arjan Haveman.
Fokko Jan Sebens kopt voor Wagenborger Boys met steun van Erik Kort en Arjan Haveman.

Driepunter voor Wagenborger Boys; gifbeker voor Woltersum

Sport

WAGENBORGEN - Op het eigen kunstgras in Wagenborgen hebben de plaatselijke Boys zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Er werd met 2-1 van Westerlee gewonnen. Woltersum verloor het uitduel tegen Groen Geel en moest maar liefst tien tegentreffers incasseren zonder zelf te scoren.

Wagenborger Boys kon eindelijk een driepunter bijschrijven. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Westerlee en het bleef tot het einde toe spannend. Na de zure nederlaag van een week eerder was het afwachten of de club de mentale tik al te boven was gekomen. Daar leek het in de eerste helft niet op. Aan de kant van de thuisclub waren er veel slordigheden en in balbezit was er amper sprake van het creëren van kansen. Ook Westerlee kon echter geen potten breken, maar wist wel de score te openen na mistasten van de Wagenborger keeper. 

Wake-up call

Blijkbaar was dat de wake-up call voor de thuisploeg en er werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. Die viel dan ook in minuut dertig. Na een perfecte voorzet van Jaap Enderlé werd de 1-1 binnen gekopt door Erik Kort. 

Na de doelwisseling werd de jonge Twan Hiemstra ingebracht en ging Wagenborger Boys op zoek naar de voorsprong. Ook in het tweede part bleef de thuisploeg slordig voetballen, maar ook Westerlee kon eigenlijk geen vuist meer maken. Het inbrengen van Bram Spithof en Bert Nijdam bracht meer power voor de Wagenborgers. De eerste had zeker één keer moeten scoren uit de drie grote mogelijkheden die hij kreeg. 

Met nog een kwartier te gaan wist Niels Berends buitenspel te omzeilen en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong te zetten. Westerlee protesteerde omdat voorafgaand Arjan Haveman buitenspel had gestaan. Maar omdat die de bal niet had beroerd, ging de arbiter van dienst, de wat excentrieke Jan Kuipers, daar niet in mee. 

De laatste tien minuten was het overleven voor de ploeg van trainer Reitze Enderlé om de drie punten binnen boord te houden. Conclusie van trainer Enderlé: ,,Vorige week uitstekend voetbal, maar geen punten. Vandaag was het voetballende gedeelte van wat minder niveau, maar strijd en onverzettelijkheid brachten de eerste winst van het seizoen.”

Woltersum

Bij Woltersum moet de gifbeker kennelijk eerst helemaal leeg voordat het beter wordt. Al het hele seizoen ontbreken de belangrijke spelers die de as van het team vormen. Na zeven speelrondes staat de club puntloos stijf onderaan in de vijfde klasse C met een doelsaldo van 5 voor en 39 tegen. Ook zondag waren er maar tien eerste elftal-spelers beschikbaar en omdat doelman Vincent Schenkel nog steeds de naweeën van de trap van een koe ondervond, moest linksbuiten Quinten de Vries het doel verdedigen. Ook drie ‘oudjes’ van het tweede reisden mee naar Groen Geel, waar de voornaamste taak van de gelegenheidsdoelman bestond uit het uit het net vissen van ballen. Ondanks de 10-0 nederlaag blijft de stemming goed. ,,We gaan gewoon voor de derde periodetitel”, schertste elftalleider Gert van Dijk.