Robert Dijkhuizen, Ruben Meier en Henk van der Wolde van Omlandia maken jacht op de bal.
Robert Dijkhuizen, Ruben Meier en Henk van der Wolde van Omlandia maken jacht op de bal.

Omlandia verliest uitwedstrijd tegen Noordwolde met 3-1

Sport

NOORDWOLDE - Omlandia is zaterdag onderuit gegaan in het duel tegen en bij Noordwolde. Gezien het spelbeeld was de 3-1 een juiste uitslag. Omlandia blijft staan op de tiende plek op de ranglijst van de derde klasse C, maar door deze uitslag is Noordwolde tot op één punt genaderd.

Na het voortijdig vertrek van trainer Marcel de Groot bij Omlandia is Simon Schuil bereid gevonden om als interim-trainer het seizoen bij de club uit Ten Boer af te maken. Schuil was tot en met vorig seizoen hoofdtrainer van Omlandia, maar wilde meer tijd voor gezin en werk. Hij is een echte clubman in hart en nieren en er werd dan ook met succes een beroep op hem gedaan. ,,Maar dit is niet een situatie waarin je terecht wilt komen. Het kent alleen maar verliezers. Maar met de blijk vooruit en gas geven heb ik alle vertrouwen in deze selectie”, meldt de in Ten Boer wonende oefenmeester. Zijn eerste wedstrijd was uitgerekend tegen Noordwolde waar hij gedurende drie seizoenen hoofdtrainer was.

Omlandia werd de afgelopen maanden geplaagd door relatief veel blessuregevallen en afgelopen zaterdag ontbrak nog een drietal vaste waarden. Zij zijn weliswaar op de terugweg van een blessure zijn, maar nog niet inzetbaar. Het betreft eerste doelman Devon Harmsma, Jeremy van Coevorden en Remco Bolhuis. 

Openingstreffer

Op een zwaar te bespelen veld en met een fikse wind was het voor Omlandia vooral taak om de gevaarlijke Noordwolder Marco Vos vast te zetten. Toch was het juist deze speler die na een minuut of twintig aan de wieg stond van de openingstreffer. Hij draaide slim weg bij zijn directe tegenstander en liet een schot los, dat aanvankelijk nog door Omlandia’s tweede doelman Arjan Riezebeek kon worden gestopt. In de rebound was het Jurriaan Kampen die het speeltuig alsnog in het nylon schoot. 

Geen kansen

De bezoekers uit Ten Boer hadden wel veel balbezit, maar wisten daaruit geen kansen te creëren. Vlak voor rust verdubbelden de gastheren de voorsprong. Een door Dannick Meima genomen vrije bal vloog, door de wind gedragen, rechtstreeks binnen. De 2-0 was ook de ruststand. 

Na de thee werd door trainer Schuil een extra aanvaller ingebracht en dat leidde al binnen een minuut tot resultaat. Uit een voorzet vanaf de rechterkant was het Robbert Veldman die vanaf acht meter met een kiezelhard schot de 2-1 op het scorebord bracht. Daarmee werd het weer een wedstrijd en kende Omlandia een goede fase. Er werd veel energie in gestopt en de bal werd vaak snel veroverd. Echte kansen leverde dat echter niet op. 

Slotfase

In de slotfase viel nog wel een treffer aan de andere kant, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Marco Vos veroverde de bal op het middenveld, zette Dannick Meima aan het werk, die vanaf zo’n twintig meter de 3-1 binnen schoot. 

Komende zaterdag ontvangt Omlandia in Ten Boer het Roder ONR, de nummer voorlaatst op de ranglijst. Dan is het dus zeker zaak om de volle buit in Ten Boer te houden.