Phoenix zoekt de aanval in de wedstrijd tegen RC Sneek (foto Hendrik Huitema).
Phoenix zoekt de aanval in de wedstrijd tegen RC Sneek (foto Hendrik Huitema).

Phoenix grijp koppositie met zege op RC Sneek

Sport

SNEEK - De rugbyers van Phoenix hebben zondag de uitwedstrijd tegen Sneek gewonnen met 10-38. Door de zege grepen de mannen uit Delfzijl de koppositie op de ranglijst.

Sneek is een directe concurrent van Phoenix in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse Noord-Oost. Ondanks de afwezigheid van enkele spelers over en weer door blessures, brachten beide verenigingen twee sterke teams in het veld, die elkaar geen centimeter cadeau deden.

In de beginfase golfde het spel in een hoog tempo op en neer. Dit kwam enerzijds doordat vaak een beslissende laatste pass net niet lukte en anderzijds de aanvallen van beide ploegen moeilijk bleken af te stoppen. De supporters kregen dus een enerverende wedstrijd voorgeschoteld.

Het was Phoenix dat de score opende. RC Sneek toonde echter veerkracht door direct daarna de ploeg uit Delfzijl ver terug te dringen op de eigen helft. Doordat de verdediging van Phoenix niet snel genoeg doorschoof, was het Sneek dat weer op gelijke hoogte kwam. De gelijke stand was van korte duur. Phoenix kwam beter in de wedstrijd en werd sterker. Door goed samenspel werd de defensie van Sneek diverse malen gebroken en liepen de Delfzijlsters uit. Vooral de goede spelende Eedriss Taraki en Lennart Boerma waren moeilijk af te stoppen voor de thuisploeg.

In de slotfase was goed te merken dat bij beide ploegen de energie wel op was. Phoenix speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond er een duidelijke 10 – 38 overwinning op het scorebord.

Komend weekend staat voor de ploeg uit Delfzijl de thuiswedstrijd tegen Groningen 3 op het programma. De bezoekers staan op een vijfde plaats en wil Phoenix de eerste plaats vasthouden dan is opnieuw een zege nodig.