Afbeelding

Phoenix onderuit tegen koploper: 66-21

Sport

DELFZIJL - Het is de rugbyers van Phoenix zondag niet gelukt om de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat RC Zwolle 2 te winnen. De Delfzijlsters trokken met 66-21 aan het kortste eind en blijven vijfde op de ranglijst.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het team van Zwolle iets beter op elkaar was ingespeeld. Toch was het Phoenix dat als een duveltje uit een doosje zowaar de koploper wist te verrassen. Goed samenspel met de scrum als basis gaf Phoenix de kans om de verdediging te doorbreken. Ook de laatste verdediger van Zwolle werd uitgespeeld en de eerste try van de middag was voor de ploeg uit Delfzijl. De conversie werd goed raak geschoten door de kicker van Phoenix, Stan Doornbos. 

Het antwoord van Zwolle liet niet lang op zich wachten. De fysieke sterke thuisploeg bezorgde de verdediging van Delfzijl hoofdbrekens. In de loop van de eerste helft kon Phoenix de koploper een aantal keren niet meer afstoppen en toen de rust aanbrak stond de ploeg uit Zwolle riant voor met 33 - 7.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide teams speelden naar hun mogelijkheden. Phoenix leek soms net even een mannetje te kort te komen op de juiste momenten. Bij beide ploegen begon de warmte langzaam zijn tol te eisen in combinatie met het hoge tempo van de wedstrijd. Toch wisten beide teams het publiek prima te vermaken door nog diverse mooie tries te scoren. 

Voor Phoenix was het onder andere Stan Doornbos die in stelling werd gebracht door de fly- half en hij was de laatste tien meter niet meer te houden voor de verdediging van Zwolle. Naast zijn try wist hij ook de conversies keurig te benutten. 

Ondanks het 66-21 verlies tegen Zwolle liet de ploeg uit Delfzijl voldoende positieve dingen zien waarop de ploeg verder kan bouwen. Voor Phoenix staan er nu nog twee wedstrijden op het programma. Zondag zal men op sportpark Tuikwerd spelen tegen ERC ’69 uit Enschede. Bij een zege is de vijfde plek zo goed als zeker.