Een van de werken van Rein Pol: 'Watermusic' 2014, olieverf op paneel, 94 x 74 centimeter.
Een van de werken van Rein Pol: 'Watermusic' 2014, olieverf op paneel, 94 x 74 centimeter.

Kunstenaars Stedum openen atelier voor publiek

Algemeen

STEDUM - Kunstgroep Stedum organiseert op 11 en 12 juni Open Atelier Stedum. Diverse kunstenaars in en rond het dorp openen dan hun werkplaatsen voor het publiek.

De groep bestaat in totaal uit dertien kunstenaars. Dit zijn Renate Martini, Miriam Geerts, Wim Gremmen & Susanna Lemstra, Brigitta Prechtl, Rein Pol, Jan Pitt, Maria Hoeksema, Anja Vlaskamp, Janna Bathoorn, Zwanny Rijskamp, Lia Harkema, Ria de Vries en Eveline van Duyl. 

Vier van hen openen op 11 en 12 juni de deuren. Het zijn Rein Pol aan de Stationsweg 58, Jan Pitt en gastexposante Ria de Vries aan de Stationsweg 42, Maria Hoeksema aan de Stationsweg 4 en Birgitta Prechtl aan de Singel 44. Publiek is welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

De deelnemers exposeren in eigen atelier, sommigen geven een demonstratie of vertellen over hun werk. Anderen exposeren hun werk ergens in een stal of huis of achter het raam. De ateliers die geopend zijn, zijn te herkennen aan kleurrijk kenmerk aan de weg.

Volgens de organisatie kan het best zijn dat de lijst van deelnemers nog gaat groeien doordat kunstenaars zich alsnog aansluiten of kiezen voor een raamexpositie.