Afbeelding

Boek van Bie t Schildt over oorlogsplekken in Siddeburen en omgeving

Algemeen

SIDDEBUREN - Historische Vereniging Bie t Schildt, actief in Siddeburen en omgeving, heeft een nieuw boek uitgegeven met de titel ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog. Plekken in de Oostelijke Woldstreek om bij stil te staan.’

In het boek wordt aandacht besteed aan de historische plekken in Siddeburen en omgeving, die verwijzen naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het biedt de lezer allerlei mogelijkheden om de oorlogsgeschiedenis van de eigen omgeving te ontdekken. 

Er worden twee versies van het boek uitgegeven. Een lange versie ten behoeve van de leden van de historische vereniging. Daarnaast is er een kortere variant voor de leerlingen van de hogere groepen in het basisonderwijs in het werkgebied van de vereniging. Bij beide boeken wordt een routekaart toegevoegd met daarop de locatie van alle historische plekken.

Het boek wordt vandaag officieel gepresenteerd in de Springplank in Siddeburen. Jan Jacob Boersma, oud-wethouder van Midden-Groningen, overhandigt de eerste exemplaren van de kortere versie aan de kinderen van groep 6 en 7 van de Springplank. In een korte inleiding zal hij ingaan op het belang van het blijven herinneren aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor niet-leden van de historische vereniging is de langere versie van het boek verkrijgbaar bij Petra’s warenhuis in Siddeburen.