Afbeelding

Online rijbewijs verlengen nu ook mogelijk in Oldambt

Algemeen

OLDAMBT - Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen sinds 1 november ook online hun rijbewijs verlengen. Voordeel is dat het rijbewijs sneller klaar is en dat men nog meer één keer naar het gemeentehuis hoeft. 

In een aantal gemeenten was het al mogelijk om het rijbewijs online te verlengen. Oldambt heeft zich hier nu bij aangesloten. ,,Als gemeente proberen we steeds onze dienstverlening te verbeteren. Het online kunnen aanvragen van een verlenging van het rijbewijs is weer een stap in de goede richting’,’ aldus wethouder Erich Wünker.

De aanvraagt begint met het laten maken van een pasfoto door een erkende RDW-fotograaf. In Oldambt is dit mogelijk bij Foto Winschoten en Foto en lijsten. De foto wordt automatisch verstuurd naar de RDW waarna de aanvrager met de DigiD-app makkelijk en snel de aanvraag doet op de website van het RDW. Wanneer alles gelukt is, kan het rijbewijs na twee werkdagen worden afgehaald op het gemeentehuis. Het is niet nodig om hiervoor een afspraak te maken. 

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan het online aanvragen. Zo moet men al in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, moet het gaan om een verlenging of een categorie-uitbreiding en dient er te worden ingelogd met de DigiD-app om de identiteit te checken.