Pieter van der Zweep en DSHO in actie tijdens het jubileumconcert (foto Wim Hazenhoek).
Pieter van der Zweep en DSHO in actie tijdens het jubileumconcert (foto Wim Hazenhoek).

Spetterend optreden DSHO en Pieter van der Zweep

Algemeen

DELFZIJL - Het Damster Stedelijk Harmonie Orkest (DSHO) heeft zaterdag een geslaagd jubileumconcert gegeven in samenwerking met zanger Pieter van der Zweep. In theater De Molenberg in Delfzijl waren de publieke belangstelling én het enthousiasme groot.

De muzikanten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest, onder leiding van dirigent Martijn Oostra, verzorgden een spetterend optreden. De samenwerking met Pieter van der Zweep was een duidelijke succesfactor.

De Delfzijlster zanger is onder andere bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland, in 2017. Inmiddels heeft hij een album uitgebracht en is hij een bekende naam geworden in de Nederlandse muziekwereld, met meerdere singles op zijn naam.

Tijdens het concert kon het toegestroomde publiek genieten van veelal bekende muziek, zoals muziek uit de films van James Bond en Grease. Daarnaast begeleidde het orkest Van der Zweep onder andere bij een medley van de alom geprezen Ramses Shaffy en bij het bekende ‘Angels’ van Robbie Williams. Ook zong de Delfzijlster zanger solo enkele nummers.

Het gezamenlijke leerlingenorkest van DSHO en het Slagwerkensemble Appingedam leverden eveneens een zeer gewaardeerde bijdrage aan het concert.

Het concert was georganiseerd ter ere van het 130-jarig bestaan van de vereniging in 2020. Vanwege de coronapandemie kon het concert in dat jaar niet door gaan. De grote zaal van theater De Molenberg was goed gevuld met enthousiast publiek en kon er eigenlijk geen genoeg van krijgen. De presentatie van het concert lag in handen van Lisa Huizen.