Afbeelding

Struikroofactie in Zandplatenbuurt Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - In de Zandplatenbuurt in Delfzijl wordt woensdag 24 april een Struikroofactie gehouden. Het doel is zoveel mogelijk groen te redden van de sloop in deze buurt. 

Op woensdag 24 april worden er zoveel mogelijk planten en struiken gered uit tuinen in de Zandplatenbuurt. 

Stichting Struikroven organiseert de actie samen met woningcorporatie Acantus, de gemeente Eemsdelta, Groen voor Rood, Stip!, AdHoc en Cadanz Welzijn. Bewoners uit de wijk kunnen helpen om zoveel mogelijk planten en struiken te redden. 

Vanwege de versterkingsoperatie wordt de Zandplatenbuurt in Delfzijl herbouwd. Een deel van de huizen in de wijk staat leeg of wordt beheerd door AdHoc in de vorm van tijdelijke huur. In de tuinen staan nog volop planten en struiken. Bij sloop gaan ze verloren en daarom is Struikroofactie opgezet om het groen in de wijk te redden. 

Op 24 april kunnen bewoners van de wijk helpen om het groen uit de tuinen te redden. De planten mogen ze mee naar huis nemen of in de tijdelijke roverstuin zetten totdat ze in hun nieuwe tuin gezet kunnen worden.

Er wordt om 12.00 uur begonnen met een gezamenlijke lunch voor de bewoners die meehelpen. Hierna volgt een korte uitleg. Het ‘struikroven’ zelf duurt tot zo’n 17.00 uur, waarna wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De locatie is het grasveld naast cafetaria ‘Lekker hoor’.