Afbeelding

Rugbyers Phoenix sluiten het jaar af met 0-26 zege

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben het jaar zondag afgesloten met een 0-26 overwinning op de Groninger Studenten Rugby Club (GSRC). Op het sportpark Corpus den Hoorn kwamen de havenkanters geen moment in de problemen tegen de studenten.

De wedstrijd werd onder ijskoude omstandigheden gespeeld. Phoenix was redelijk op oorlogssterkte afgereisd naar Groningen, in de wetenschap dat de ploeg bij winst als de nummer één de winterstop in zou gaan.

In de beginfase speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het midden van het veld. Waar de Groninger studenten niet door de verdediging van Phoenix kwamen, maakte de ploeg uit Delfzijl net even teveel schoonheidsfouten waardoor kansen verloren gingen.

Na een kleine twintig minuten schakelde Phoenix een tandje bij. Goed voorbereidend werk van de voorwaartsen bracht de snelle mannen in de lijn in stelling. Een aantal goede passes verder en Jaimy Portier kon vogeltje vrij de eerste try voor Phoenix scoren. Kort daarop waren het wederom de snelle manen in de lijn die voor gevaar zorgden. Nu was het Lennart Boerma die niet was af te stoppen en de tweede try voor Phoenix scoorde en de daaropvolgende conversie werd keurig raak getrapt door Stan Doornbos.

De Groninger studenten probeerden wat terug te doen door met goed georganiseerde aanvallen de verdediging van Phoenix uit te testen. Goede tackles van de ploeg uit Delfzijl stopten de vele aanvallen. Na deze korte storm was het Jesse van Oosten die uit het niets door de verdediging heen ploegde en Phoenix op een nog ruimere voorsprong bracht. Met een 0-19 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de korte onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Het wedstrijdtempo was traag maar desondanks vloog de tweede helft voorbij. Het was uiteindelijk toch Phoenix dat met een opleving voor wat leuks zorgde. Diep vanuit de eigen helft waren er enkele imposante loopacties van de voorwaartsen met Lennart Boerma wederom als eindstation. Deze vierde try voor Phoenix was direct ook het slotakkoord van de middag. Met een keurige 0-26 overwinning werd de eerste seizoenshelft afgesloten en kan Phoenix zich opmaken voor de feestdagen.