Afbeelding

Delfzijlster bokser Abel Webisa verliest in Leeuwarden

Sport

LEEUWARDEN - Bokser Abel Webisa uit Delfzijl heeft zaterdag z’n partij tegen Egbert Smit verloren. De vuistschermers troffen elkaar in Leeuwarden.

De wedstrijden werden georganiseerd door boksclub De Waldhoek uit De Westereen. Abel Webisa van Boksvereniging Delfzijl reisde vol vertrouwen af, want hij heeft de laatste tijd veel sportieve resultaten geboekt. Hij moest nog één partij winnen om te promoveren naar de B-Klasse, maar dat lukte dus niet.

Er werd gebokst in het Kalverdijkje in Leewarden voor een volle zaal. Webisa kwam uit in de C-klasse tot 71kilo. Over alle drie ronden gezien was Egbert Smit van de organiserende vereniging de bokser die toch de meeste punten had verzameld. Hij werd dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen. Ook was hij fysiek ietsje sterker dan de Delfzijlster, die de promotie naar de B-klasse nog even moest uitstellen. 

In juni zijn de Noord-Nederlandse Kampioenschappen en het streven is dat Abel Webisa dan wel samen met trainer Dick Zwiers uitkomt in de B-klasse.