Afbeelding

4-2 nederlaag voor MOVV

MUNTENDAM - MOVV heeft zondag de uitwedstrijd tegen Muntendam met 4-2 verloren. Vooral in de tweede helft toonde de thuisclub meer strijdlust.

Het naar de derde klasse gepromoveerde MOVV merkt dat er in die klasse echt een slag anders moet worden gevoetbald dan in de vierde klasse. ,,Met de lange bal kom je er niet meer, want dat betekent vooral veel balverlies. We moeten het echt voetballend doen en dat dat kan, toonde de eerste helft aan”, aldus trainer Dick Scholtens.

De arbiter van dienst drukte wel een stempel op de wedstrijd met acht gele kaarten. Na ruim een halfuur gaf hij, na appelleren, een discutabele strafschop aan de thuisploeg, waar hij aanvankelijk naar de cornervlag wees. Een minuut later kwam MOVV alweer langszij door en treffer van Joël Puister en op slag van rust maakte Jordi Blaauw er 1-2 van.

Na de thee vervielen de bezoekers weer in het hanteren van de lange bal en stond men teveel op eilandjes. Muntendam profiteerde daarvan door nog drie keer te scoren. Bij de 2-2 sloeg de MOVV-doelman na een lastige stuit de bal in het eigen doel. Komende zondag wacht het thuisduel tegen ZNC.