Olaf Kiewiet, keeper van DVC Appingedam, plukt de bal.
Olaf Kiewiet, keeper van DVC Appingedam, plukt de bal.

DVC Appingedam wint weer; Poolster verliest uitwedstrijd

Sport

APPINGEDAM - DVC was zaterdag te sterk voor het bezoekende Mamio en won met 3-0. Een uitslag die al na de eerste helft op het scorebord stond. Poolster, op bezoek bij HS’88, verloor met 4-0. Een uitslag die volgens Poolster trainer Jeroen de Groot wel wat geflatteerd was. 

De 3-0 zege van DVC Appingedam in de thuiswedstrijd tegen Mamio was een dik verdiende. De jeugdige ploeg van trainer Duurt Dijkman legde een prima pot op de mat, zette goed druk vooruit en domineerde vooral ook op het middenveld. Vanaf het begin schiep de thuisploeg zich kansen. Ali Al Rifai strandde in een één op één situatie op de stadse keeper, Romano Kisman zag een vrije trap gestopt en dat gold ook voor een goed schot van Dyor Kaya. 

Openingstreffer

Na een klein half uur spelen viel wel de eerste treffer. Bas Groenewold werd na een pass van Christiaan Dijks binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt en de bal ging op de elfmeterstip. Vanaf die plek schoot Dijks de 1-0 binnen. 

De thuisploeg bleef de controle over de wedstrijd houden met een goede verdedigende middenvelder Ole Horsten en aan Mamio werden geen kansen toegestaan. Tien minuten na de openingstreffer werd een voorzet van de opgekomen verdediger Jarno Slagter door Bas Groenewold binnen gekopt voor de 2-0. In de slotminuut van het eerste bedrijf was het met goed druk zetten Diyor Kaya die de bal veroverde om vervolgens Bas Groenewold te bedienen die met zijn tweede treffer van de middag de stand op 3-0 bracht. 

Rustige middag

Na de thee was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Nog wel een kansje voor Julian Herder, maar gescoord werd er niet meer. Doelman Olaf Kiewiet had een rustige middag met een paar eenvoudige vangballen. 

Trainer Duurt Dijkman beschikt over een volledig fitte selectie die komende zaterdag mag proberen om de positieve lijn door te zetten als ze, ongetwijfeld vergezeld door een groot aantal supporters, op bezoek gaan bij Holwierde voor een mooie derby die dan zijn première kent.

Poolster

Op een bijveld met een eerste generatie kunstgras, dat daardoor gelijkenis toonde met een betonvloer, vertoonde Poolster vooral in het eerste bedrijf goed voetbal en kreeg het kansen. Uit een aanvankelijk afgeslagen hoekschop kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0 en dat was ook de ruststand. In het tweede bedrijf scoorde HS’88 uit een lange bal waaraan volgens de bezoekers een overtreding vooraf ging, maar een verwacht fluitsignaal bleef uit. Er moest toen risico worden genomen. Verdediger eruit, achterin één op één en een aanvaller erin. Dat gaf niet het gewenste resultaat, maar wel nog twee tegentreffers. Voor de Groot nog geen man overboord. Hij gaat komende zaterdag met zijn mannen naar Roodeschool voor de derby tegen Corenos dat na drie seizoenen afwezigheid weer terug is in de vierde klasse.

De wedstrijd in de vijfde klasse tussen Meedhuizen en Oldambtster Boys Za werd uitgesteld.