Afbeelding

Zege Oldambtster Boys

Sport

NIEUW-SCHEEMDA - Oldambtster Boys heeft zondag een 2-0 zege geboekt op FVV. Daardoor heeft de ploeg na twee competitiewedstrijden al meer punten dan het hele vorige seizoen.

Het gerenoveerde elftal van Oldambtster Boys toont duidelijk progressie. Na een gelijkspel vorige week was er nu dus winst. ,,Het team heeft zijn taken naar behoren uitgevoerd en dat leverde prompt een goed resultaat op”, meldde trainer Hemmo Kuipers.

Het duel begon van beide kanten aftastend. FVV verwachtte kennelijk een gemakkelijke middag te hebben, maar kwam bedrogen uit en trof een gedisciplineerd spelende thuisploeg. In minuut 26 rondde spits Kevin Weerd koelbloedig een aanval over meerdere schijven af. FVV begon wel meer druk uit te oefenen, maar de gastheren gaven geen krimp. Integendeel. In minuut 41 liet Weerd opnieuw het net bollen.

In het tweede bedrijf werd het meer een voetbalgevecht zonder dat er echte kansen kwamen. Kort voor tijd dreigde het duel te ontsporen, mede door het warrige fluiten van de leidsman, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Trainer Kuipers was zeer content met zijn ploeg.