Afbeelding

Oldambtster Boys blijft ook in Drieborg ongeslagen

DRIEBORG - In en tegen Drieborg heeft Oldambtster Boys zondagmiddag de eerste punten afgesnoept van de gastheren. Dat was vooral te danken aan het betere spel van de bezoekers in het tweede bedrijf.

De ploeg van trainer Hemmo Kuipers begon niet scherp. Veel duels werden te slap aangegaan waardoor Drieborg geleidelijk aan druk kon ontwikkelen op de helft van de gasten. Niet goed doordekken van Oldambtster Boys was er de oorzaak van dat Drieborg in minuut twintig op een 1-0 voorsprong kon komen. De thuisclub rook bloed, maar scoorde niet meer.

In het tweede bedrijf tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Drieborg werd op de eigen helft vastgezet en was niet bij machte om onder die druk uit te komen. Kevin Weerd en Marc Soemosemito kwamen regelmatig gevaarlijk door en een inzet van Ivan Kuipers ging maar net langs de paal.

In minuut 64 werd een goede aanval en een keurige assist van Jurick Martina door Kevin Weerd omgezet in de 1-1.

Consolideren was er niet bij. Beide ploegen gingen voor de winst. Een schot van Marc Soemosemito ging net voorbij de tweede paal en de Oldambtster sluitpost Roy Brouwer zorgde er met een knappe redding voor dat zijn ploeg een punt aan het duel overhield.

Mede door een aantal blessures moesten de bezoekers het de laatste tien minuten met tien man doen.

Komende zondag zal Oldambster Boys thuis tegen Groen Geel proberen de ongeslagen reeks te verlengen.