Afbeelding

Ruime zege Meedhuizen

MEEDHUIZEN - Meedhuizen heeft zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Muntendam met 0-5 gewonnen. In het laatste kwartier van de eerste helft was het duel al beslist door een loepzuivere hattrick van goalgetter Kevin Reiffers.

De zege had veel ruimer uit kunnen vallen, maar in het tweede bedrijf liet Meedhuizen trainer Elle Smit ook de wisselspelers speeltijd maken.

Muntendam hanteerde veelal de lange bal in pogingen om te counteren, daardoor werd het veld lang en moest Meedhuizen bij balbezit weer in elkaar schuiven om het eigen combinatiespel te kunnen spelen. Na een kwartier werd een vrije bal voor de bezoekers hoog voor de pot gegeven waaruit de 0-1 kon worden binnen gekopt.

Het laatste kwartier voor rust was voor Meedhuizen spits Kevin Reiffers, die met een loepzuivere hattrick de 0-4 op het scorebord bracht. Na de thee werd er door de bezoekers doorgewisseld, was er geen spektakel meer en de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Muntendam kreeg nog een strafschop, maar die werd door goalie Mickeal Bos gestopt. In de slotfase was het Jaimi de Haan die de eindstand op 0-5 bepaalde.