Een SIOS-speler probeert Holwierdes Tim Visscher de voet dwars te zetten.

Holwierde wint ruim, Poolster haalt uit, TEO gooit handdoek

HOLWIERDE - Holwierde heeft zaterdagmiddag met 4-1 van SIOS gewonnen. SC Stadspark was een dankbare prooi voor het bezoekende Poolster (0-8) en TEO heeft zich na vier competitierondes teruggetrokken uit de vijfde klasse D.

Holwierde speelde op het eigen sportpark Katmis met rouwbanden vanwege het overlijden van oud-voorzitter Bert ten Hove. De thuisploeg had zaterdagmiddag ruim 75 procent balbezit en de 4-1 zege op SIOS is dan ook niet geflatteerd.

Overwicht

In Holwierde liet SIOS zich voornamelijk op de eigen helft terug zakken en met een ruim overwicht van de thuisploeg was het wachten op de eerste treffer. Nadat Robbie ten Hove daartoe al een mooie kans had gemist, was er na twintig minuten na een afgeslagen hoekschop van de bezoekers een counter van Holwierde, waarbij Robbie ten Hove alleen ten koste van een strafschop kon worden afgestopt. Vanaf elf meter schoot Peter Bouwsema de 1-0 op het scorebord.

Hierna verslapte de thuisploeg iets en SIOS probeerde het met enkele schoten van afstand, waar tweede doelman Albert van der Laan (Wouter Kingma was geblesseerd) geen moeite mee had. Op slag van rust was het Thijs Sonneveld die na een dribbel een schot afleverde dat nog van richting werd veranderd. Dit leverde de 2-0 op.

Meer ruimte

Na de doelwisseling zette SIOS wat hoger druk en dat gaf de thuisploeg meer ruimte. Rond het uur werd een voorzet van Robbie ten Hove door een SIOS-speler in het eigen doel gewerkt voor de 3-0. Daarna volgde een wat mindere fase van de gastheren waar SIOS van kon profiteren. Christiaan van der Broek liet zich op links uitspelen waarna SIOS met drie man voor het doel de 3-1 kon laten aantekenen.

In de slotfase was het Robbie ten Hove die met een vliegend schot, waaraan de SIOS-doelman zijn vingers nog brandde, de uitslag op 4-1 bepaalde.

Poolster

Poolster ondervond tegen SC Stadspark, zoals te verwachten was, weinig tegenstand. Het won met 0-8 en de helft van die productie kwam op naam van de zeventienjarige Mark Lijnema. In de twee wedstrijden die hij bij Poolster in de basis stond, scoorde hij vijf maal en de jongeling is daarmee zowaar topscorer in de vierde klasse C. Poolster is door deze en andere uitslagen, voor wat het waard is na vijf competitierondes, nu ook koploper in 4C. De andere doelpuntenmakers waren Kevin Bijlsma (2x), Jesse Smit en broer Niels Smit.