Jarno Oolders (links) namens WEO in duel met Michael de Vries.

WEO verspeelt punten; Oldambtster Boys afgeslacht

WOLDENDORP - In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Woltersum heeft WEO zichzelf zaterdag ernstig tekort gedaan door onderschatting en slordig voetbal. In de slotfase werd een 3-1 voorsprong toch nog uit handen gegeven. Oldambtster Boys deed wat het al het hele seizoen doet, namelijk met grote cijfers verliezen. Zaterdag werd het in de uitwedstrijd tegen SETA 10-0.

WEO had zaterdag tegen Woltersum een uitgelezen gelegenheid om tegen het zwak aan de competitie begonnen Woltersum met een overwinning aansluiting te vinden bij de top. De bezoekers hadden echter moed geput uit hun eerste driepunter een week eerder op eigen veld tegen Alteveer. De ploeg uit Woldendorp begon goed aan het duel en het was Niels Jansen die de score opende door de bal achter Woltersums gelegenheidsdoelman Robert Bos te deponeren. Hij acteert normaliter op zondagochtend als veldspeler in Woltersum 2.

Daarmee leek de toon gezet, maar Woltersum onder leiding van interim-trainer Adem Secer dacht daar een slag anders over. Met Marco van Dijk, Dennis Ruben, Quinten de Vries en Noah Darwinkel werd het de WEO-defensie moeilijk gemaakt. Marco van Dijk, die al eerder een keer op WEO-doelman Bert Jager was gestuit, slaagde er in minuut 36 wel in om met een razendsnelle uitval na de omschakeling de Woldendorper sluitpost te passeren voor de 1-1.

Deze stand bleef tot de theepauze het scorebord sieren, maar na de hervatting waren de gasten minder opgewassen tegen de thuisploeg die er wat meer energie in gooide. Na aanvankelijk nog wat slordig met de kansen te zijn omgegaan, was het Niels Jansen die uit een door Wouter Slager genomen hoekschop de 2-1 in de touwen kopte. Toen kort daarop Kebba Darboe de thuisclub op 3-1 had gezet, leek een grote uitslag aanstaande.

Maar de thuisclub verzaakte. In de jacht op meer treffers werden ze zelfzuchtig, spelers gingen zeker zeven of acht keer voor eigen succes terwijl een medespeler er veel beter voor stond. Op die manier werden kansen om zeep geholpen. Woltersum rook de kans op een stunt. Coach Adem Secer posteerde Marco van Dijk wat meer op het middenveld, waar hij de afvallende ballen kon oppakken. Met nog een klein kwartier te gaan soleerde hij over de linkerkant, waar hij slechts ten koste van een overtreding door WEO kon worden afgestopt. Uit de daarop volgende vrije trap boog Quinten de Vries de bal fraai in de verre hoek voor de 3-2.

WEO verzuimde om de marge te vergroten en rond minuut 85 veroverde Marco van Dijk de bal op het middenveld. Hij stoomde op naar het vijandelijke doel om vervolgens de goed meegekomen Quinten de Vries in de gelegenheid te stellen om de gelijkmaker achter WEO-doelman Bert Jager te schieten.

Oldambtster Boys

In Stadskanaal was Oldambster Boys Za tegen SETA niet in staat om potten te breken. De bezoekers keerden met een 10-0 nederlaag huiswaarts. SETA verdeelde de treffers keurig over de twee helften.