Afbeelding

Oldambtster Boys komt niet verder dan 1-1 remise

ALTEVEER - Ondanks een groot veldoverwicht is Oldambtster Boys zondagmiddag in het uitduel tegen Alteveer niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Alteveer hanteerde een zeer behoudende tactiek en vanaf het begin waren er goede kansen voor de bezoekers, maar de Alteveer-doelman verkeerde in uitstekende vorm. Na een misverstand in de defensie van de bezoekers schrok doelman Sam de Wit van een plotselinge bal aan de voet en veroorzaakte een strafschop. Die werd echter gemist.

De thuisploeg werd weer naar achteren gedrukt , maar het lukte de Boys niet om met schoten, vrije trappen en corners het vijandelijke doel te vinden. Bij rust stond dus nog de brilstand op het scorebord.

Na de rust bleven de bezoekers hun opponenten onder druk zetten, maar het lukte niet om de Alteveer-vesting te slechten. En dus deed een oude voetbalwet opgeld. Met één aanval wisten de gastheren de boel op de kop te zetten met de 1-0.

Gaatje

De ploeg van trainer Hemmo Kuipers bleef hierna het doel van Alteveer zoeken, maar kon het gaatje maar niet vinden. Tot in de slotminuut een overtreding binnen de zestien en een strafschop, die door Roy van der Plas werd benut. Naar het oordeel van de goed leidende arbiter Berends was er echter te vroeg ingelopen en moest Van der Plas op herhaling. Hij schoot opnieuw feilloos binnen en met 1-1 ontsnapten de bezoekers aan een onnodige nederlaag.