Afbeelding

Eerste verlies Oldambtster Boys

NIEUW-SCHEEMDA - Een vleugellam Oldambtster Boys heeft zondag in Nieuw-Scheemda met 0-5  verloren van Groen Geel. GEO won zaterdag in de stad met 2-7 van Oosterparkers.

Oldambster Boys kende zondag door blessures en andere redenen een groot aantal afzeggingen en miste de complete voorhoede. Het was dus voor trainer Hemmo Kuipers passen en meten. Toch waren beide teams aan elkaar gewaagd.

Rood gips

Direct na aanvang miste Marc Soemosemito een uitgelezen kans. Een twijfelmoment tussen de keeper en verdediger Jeremy Anacotta leidde in minuut 38 tot de 0-1 en tegelijkertijd tot het uitvallen van Doelman Roy Brouwer die nu van hand tot elleboog is gesierd met mooi rood gips. De thuisploeg was de draad kwijt, stapelde fout op fout en stond bij rust al met 0-5 achter. Twee keer geel kostte Erik Achoeidov ook nog een veldverwijzing. Met tien man werd de tweede helft door de thuisploeg gedisciplineerd uitgespeeld, maar de 0-5 kon niet meer ongedaan worden gemaakt.

GEO trof in Oosterparkers de ploeg die wel de slechtste in deze klasse moet zijn. GEO, dat weer precies elf eerste elftalspelers op de been kon brengen en wissels van het derde op de bank had, speelde vrijwel de hele wedstrijd op de helft van de tegenstanders. De ploeg liep fluitend uit naar 0-7. Jurrie de Boer nam vier treffers voor zijn rekening, Bart van der Tuuk was twee keer trefzeker en Alex Sarfo trof één keer doel. In de slotfase viel de concentratie bij de bezoekers weg en kon Oosterparkers uit lange ballen nog twee keer scoren.

Zaterdag wordt er gebekerd en zijn de mannen vrij.