Holwierder Thijs Sonneveld gaat het kopduel aan.

Holwierde pakt periode met 3-2 zege; ruime winst Meedhuizen

HOLWIERDE - Holwierde heeft zaterdag op het eigen sportpark Katmis met 3-2 gewonnen van HS ‘88. Daarmee werd de eerste periode gepakt. De gevierde man was Peter Bouwsema, die de drie doelpunten voor zijn rekening nam. Meedhuizen maakte onder leiding van de nieuwe trainer Bob Mulder een knappe herstart en won de uitwedstrijd in en tegen Westerlee met 0-5.

Holwierde en HS ’88 toonden zich de hele wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar en lieten de toeschouwers een leuke, maar vooral spannende pot voetbal zien. Vooral in het eerste kwart was er veel te beleven.

Openingstreffer

De openingstreffer was voor de gasten. Uit een hoekschop vanaf de linkerkant was het de gevaarlijke spits Sven Rosevink die de Holwierde-doelman aftroefde en de 0-1 binnen kopte.

Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten, want twee minuten na de openingstreffer was er een aanval over de rechterkant waaruit Gijs Geurtsen de bal voor legde. Peter Bouwsema mikte met binnenkant rechts in de korte hoek raak: 1-1.

Niet lang daarna, de wedstrijd leek in evenwicht, was er een onachtzaamheid in de defensie van de gasten en stond Peter Bouwsema plotsklaps ook in oog met de keeper van HS ’88. Met een slim lobje wist hij de sluitpost te verschalken voor de 1-2.

Kopie

Ditmaal was het de thuisclub die niet lang plezier had van de voorsprong, want drie minuten later werd het alweer gelijk door een doelpunt van de gasten. Het was een kopie van hun eerste treffer. Opnieuw uit een hoekschop vanaf de linkerkant was het ditmaal Arno Oosterhof die de bal achter Holwierde-doelman Robbin Kuipers kopte.

Er was toen nog maar een kwart wedstrijd gespeeld en het beloofde heel wat voor de rest van het duel. Doelpunten kwamen er echter tot de rust niet meer en ook na de doelwisseling bleef de 2-2 lang op het scorebord staan. Na de rust had Holwierde aanvankelijk moeite met een fysiek sterke en aandringende tegenstander, maar in minuut 70 kwamen ze toch weer op voorsprong. Tim Visscher haalde knap de achterlijn en bereikte Peter Bouwsema, die op een meter van de doellijn de 3-2 binnen werkte.

De thuisploeg verzuimde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien. Coen Tuil kopte uit een hoekschop naast het vijandelijke doel terwijl invallers Jeanclar Torbed en Damon Kuiper het doel ook misten. Uit standaardsituaties werd HS ’88 nog wel gevaarlijk, maar doelman Kuipers stond succes in de weg. Met de periodetitel is Holwierde verzekerd van nacompetitie voor promotie.

Bob Mulder, die bij Meedhuizen het trainersstokje van Elle Smit heeft overgenomen, zag zijn ploeg in Westerlee met duidelijk cijfers winnen. Het werd 0-5. Het eerste kwartier was de thuisploeg nog gelijkwaardig, maar daarna was het Meedhuizen dat de bovenliggende partij was en na afloop de complimenten van de trainer kreeg voor de getoonde inzet en het goede voetbal. Kevin Reiffers nam twee doelpunten voor zijn rekening en ook Jelmar Christiaans en Eddy Silva scoorden.