De Fivel-spits Corné Bos is in duel met Niels Smit. Johan Dijkman kijkt toe.

Schamel punt voor Poolster uit twee duels in paasweekend

ZEERIJP - De ontmoeting tussen De Fivel en Poolster is zaterdag in een 1-1 remise geëindigd en dat was over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Een overwinning van één van beiden zou geen recht hebben gedaan aan het beeld van de wedstrijd. Paasmaandag verloren de Spieksters de uitwedstrijd tegen SIOS met 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd van zaterdag in Zeerijp kwam de thuisploeg op een voor hen ongelukkige wijze op een 0-1 achterstand. Een hoge bal daalde in het vijfmetergebied, waar Arjan de Vries, op de huid gezeten door Johan de Groot, de bal achterover kopte over doelman Ruud Kuizenga heen in het doel. In het verdere verloop van de eerste helft was er een overwicht voor de bezoekers. De Fivel-sluitpost Ruud Kuizenga bleek de situaties goed te kunnen lezen. Door tijdig ver uit te komen wist hij te voorkomen dat Kevin Bijlsma op een diepe bal gevaarlijk kon worden en even later deed eenzelfde situatie zich voor toen Johan de Groot dreigde door te breken. Op een indraaiende voorzet van Kevin Bijlsma kwam Johan de Groot net een teenlengte tekort, maar goalie Kuizenga moest toch naar de hoek om te voorkomen dat de bal bij de verste paal alsnog binnen zou vallen.

In het tweede bedrijf zagen de toeschouwers een licht overwicht voor de thuisploeg. Dat kwam in minuut 55 tot uitdrukking in de gelijkmaker. Op een voorzet vanaf de linkerkant losgelaten door Eirik Eide kwam de na de rust ingevallen Daniël Robinson op gelukkige wijze in balbezit en van dichtbij kon hij raak schieten. Aan de voorzet was wel een overtreding vooraf gegaan op een speler van Poolster, maar scheidsrechter Khaled Mustafa had geweigerd om daar voor te fluiten. Nadat aan de andere kant een inzet van Marco Dijkstra door doelman Kuizenga was gepareerd waren er mogelijkheden voor De Fivel en een slotoffensief van de bezoekers, met mogelijkheden voor Jesse Smit en Johan de Groot, leverde ook niets meer op.

SIOS

Paasmaandag moest Poolster het in de uitwedstrijd tegen SIOS doen zonder vaste waarden Johan Dijkman en Robbert Kok, die vanwege een vijfde gele kaart voor een wedstrijd werden geschorst. In hun plaats startten Stijn de Regt en Marc Lijnema in de basis.

Op een slecht veld en met veel wind speelden de Spieksters een matte eerste helft en kwamen ze na twintig minuten op achterstand doordat een kennelijk als voorzet bedoelde bal in de verre hoek waaide. Marc Lijnema miste een kans op de gelijkmaker.

Na de doelwisseling had Poolster de wind mee, maar als vanuit het niets viel de 2-0 toen een schot nog door Marcel Werkman werd gekeerd, maar de bal uit de rebound toch werd binnengeschoten. Door de keeper van SIOS uit te kappen maakte Jesse Smit er nog 2-1 . Robin Uilhoorn zag nog een volley op de lat belanden en een treffer van Kevin Bijlsma vond geen doorgang omdat daaraan voorafgaand een overtreding door Poolster zou zijn gemaakt.

Komende zaterdag kan Poolster proberen weer eens de volle buit binnen te halen als afgereisd wordt naar Groningen voor het duel tegen Amicitia.