Jasper Boonstra (links) en Sven Korthuis van SGV in duel met een tegenstander.

Periodetitel voor SGV na 1-3 zege; remise voor Meedhuizen

Sport

LEENS - Ook in de achtste competitiewedstrijd is SGV zonder puntverlies gebleven. In Leens werd met 1-3 gewonnen van FC LEO dat het SGV niet makkelijk maakte. Door de winst is de eerste stap gezet op weg naar het uiteindelijke doel: promotie en bij voorkeur zonder nacompetitie. Meedhuizen speelde uit tegen OKVC met 1-1 gelijk op een veld waarop eigenlijk niet gespeeld had mogen worden.

SGV kon niet in de sterkste formatie beginnen aan de wedstrijd. Het miste twee sterkhouders. Spits Hoeksema was geblesseerd en Rutger Drewel was geschorst in verband met de rode kaart tegen Stedum vorige week.

In de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en had FC LEO al binnen enkele minuten op voorsprong moeten staan. Ook SGV kreeg in de beginfase een behoorlijke kans, maar keeper Rick Seelen van FC LEO hield vooralsnog de nul. In het vervolg maakte de thuisploeg het de koploper steeds lastiger, maar in de laatste minuut van de eerste helft was het SGV dat op voorsprong kwam. Na een onnodige overtreding mocht SGV een vrije trap nemen. Deze werd hoog voor het doel van FC LEO geslingerd en geheel vrijstaand kon Jelte Bos eenvoudig de 0-1 binnen koppen.

FC LEO moest weer eens in de achtervolging. In de tweede helft probeerden de gastheren dat ook wel, maar het was lastig om echt kansen te creëren. Het veld werd steeds zwaarder waardoor goed voetbal ook steeds lastiger werd.

Net toen de thuisploeg dacht dicht bij de aansluiting te zijn, sloeg SGV weer toe. Twintig minuten voor het einde zette Justin Poort een sliding te laat in en vloerde hij Jord Blokker. De onpartijdige kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. De penalty werd benut door Jelte Bos die daarmee zijn tweede van de middag maakte.

In de tegenaanval maakte FC LEO het toch weer spannend. En lange bal van Rick Oost werd koppend verlengd door Frank Veenwijk en plofte achter SGV-keeper Marijn Jager in de goal. Daarna zette FC LEO nog eens goed aan. Kansen volgden ook wel, maar scoren blijft lastig voor de Leensters. Ze hadden het geluk ook niet mee. Rick Schuttenbeld dacht de 2-2 te maken, maar zijn vrije bal toucheerde de lat aan de verkeerde kant.

In de blessuretijd besliste SGV de wedstrijd viat een messcherpe counter waaruit Robert Kluppel de 1-3 op het scorebord bracht.

Komende zaterdag krijgt SGV bezoek van OKVC.

Meedhuizen

Op het veld in Oldehove had de wedstrijd OKVC-Meedhuizen volgens Meedhuizen-trainer Bob Mulder eigenlijk niet gespeeld mogen worden. Het veld was te nat en zacht en met nog meer regen op komst vond hij het te gevaarlijk voor de spelers. De scheidsrechter twijfelde ook, maar liet zich vermurwen omdat OKVC wel graag wilde spelen.

Bij een ruststand van 0-0 was er nog meer twijfel bij de arbiter en er werd zo lang gewacht met het hervatten dat de duisternis al inviel. Beide ploegen scoorden nog een keer en Bob Mulder vond de uitslag een terecht.

Komende zaterdag treedt Meedhuizen op eigen veld aan tegen Warffum.