Met een sliding is Farmsumer Bayram Bijholt de DWZ-aanvoerder te snel af.

Farmsum wint duel met twee gezichten; uitzege Siddeburen

FARMSUM - Farmsum was zondag op eigen veld tegen DWZ  in de eerste helft heer en meester. Bij rust stond het 3-0. In het tweede bedrijf lieten de gastheren het afweten en kon DWZ terugkomen tot 3-3, maar in de extra tijd scoorde de thuisploeg enigszins fortuinlijk toch nog de 4-3. In de uitwedstrijd tegen Bareveld had Siddeburen vrouwe Fortuna aan z’n zijde en werd met 0-2 gewonnen.

Farmsum kwam zondagmiddag goed uit de startblokken met twee kansen voor Justin Eigenberg en één voor Robert Veenhuis. Na ruim een kwartier viel de eerste treffer. Na een hoekschop kreeg Ruben Stam de bal in de kluts voor de voeten en hij schoot de 1-0 binnen.

De bezoekers kwamen daarop wat beter in de wedstrijd, maar na een half uur was het weer raak voor de gastheren. Vanaf de rand zestien was het Justin Eigenberg die beheerst de bal in de korte hoek schoot. Deze treffer werd gevolgd door zeker een zestal kansen voor de thuisploeg, met als uitschieter een kopbal van Roy Sekema op de paal.

In de extra tijd van de eerste helft werd een voorzet van Robert Veenhuis door de DWZ-doelman losgelaten en Jeroen Tuma profiteerde voor de 3-0.

Eenmaal uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf leek de ploeg van trainer Peter Ernst de goede eerste helft volkomen vergeten en kwam de thuisploeg niet meer aan voetballen toe. Al twee minuten na de hervatting scoorde DWZ de 3-1 en met zeventig minuten op de klok werd een voorzet van DWZ door Farmsum aanvoerder Nick van der Berg in het eigen doel gegleden. Nadat een treffer van Justin Eigenberg vanwege buitenspel werd afgekeurd kon DWZ in de slotfase ook nog op 3-3 komen.

In de extra tijd trof Justin Eigenberg nog een keer de doellat. In minuut 93 viel toch nog de bevrijdende treffer voor de thuisploeg. Bij een corner werd de DWZ-keeper door een eigen speler naar voren geduwd, kon daardoor de bal maar half wegstompen en was het Ruben Stam die over alles en iedereen heen vanaf een meter of twaalf de 4-3 binnen kopte.

Voor Farmsum wacht zondag een uitduel bij Kloosterburen.

In en tegen Bareveld heeft Siddeburen zondagmiddag een gelukkige overwinning geboekt. Het werd 0-2. Bareveld was de eerste helft de bovenliggende partij, maar na een kwartier zorgde Stan Roelfsema uit een door Matthijs Hensen genomen hoekschop toch voor de 0-1.

Bareveld bleef gevaarlijk en Siddeburen-doelman Thomas Hartman kwam in een één op één situatie als sterkste uit de bus om vervolgens ook nog te redden na een afstandsschot. De gastheren troffen ook nog twee keer de doellat.

In het tweede bedrijf pakte Siddeburen het wat beter op, maar Bareveld bleef gevaarlijk. Tien minuten na de hervatting was het uit een door Gialt Faber goed genomen corner dat Matthijs Hensen de 0-2 op het scorebord bracht. Bareveld trof vervolgens nog twee keer de doelpaal en er waren kansen voor Siddebuursters Gialt Faber en Justian van Leggelo.

Voor Siddeburen wacht komende donderdag al de volgende wedstrijd, als BNC op bezoek komt. Zondag volgt dan de thuiswedstrijd tegen Heiligerlee.