Matthijs Hensens, de maker van het enige doelpunt voor Siddeburen, aan de bal.

Nipte 1-0 zege Siddeburen; forse nederlaag voor Farmsum

SIDDEBUREN - Siddeburen heeft zaterdagmiddag op eigen veld met 1-0 gewonnen van Eext. De ploeg hield daarmee voor de achtste achtereenvolgende keer achterin de nul en blijft in de race voor nacompetitie. Een gekortwiekt Farmsum verloor op eigen veld met 0-5 van koploper Groen Geel.

In Siddeburen speelde de thuisploeg een moeilijk duel, maar waren er in de eerste helft wel kansen voor Ramon Moesker, Galt Faber en Jelle van der Geest. Doordat die niet werden benut, bleef het bezoekende Eext in de wedstrijd. De bezoekers hanteerden veelal de lange bal en dat zag er een aantal malen dreigend uit. Een fraai genomen indraaiende hoekschop van Siddebuurster Matthijs Hensen belandde op de binnenkant van de paal.

In het tweede bedrijf stak er een hardere wind op en die blies recht op het Siddebuurster doel. Toch was het twee minuten na de wisseling van speelhelft Matthijs Hensens die een vrije bal fraai binnen schoot voor de 1-0.

Ondanks de voorsprong bleef Siddeburen het moeilijk houden. Eext rook kansen en zette door. Na een miscommunicatie in de defensie van de thuisploeg kreeg een aanvaller van Eext voor een leeg doel een droomkans om de gelijkmaker te laten aantekenen, maar het was Maurice Jonkman die dit op het nippertje wist te verhinderen.

Met nog wat kleine kansjes over en weer wist Siddeburen de zege over de meet te trekken. Door deze uitslag en het feit dat de koploper Heiligerlee op tweede paasdag met 1-1 gelijk speelde, is Siddeburen de lijstaanvoerder nu tot op vier punten genaderd. Op nummer drie, MOVV, heeft de ploeg van trainer Bert Brugge nu zeven punten voorsprong. De ploeg uit Midwolda heeft wel drie duels minder gespeeld.

Komende zondag is Eext opnieuw de tegenstander van Siddeburen, dan in Drenthe.

Farmsum

Farmsum verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 0-5 van Groen Geel, koploper in de zondag vijfde klasse C. Een forse nederlaag voor de ploeg van trainer Peter Ernst, die vooral werd veroorzaakt door het ontbreken van maar liefst vijf vaste basisspelers.

Het eerste half uur van het duel konden de gastheren nog goed meedoen. Robert Veenhuis had al vroeg in de wedstrijd de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar de Groen Geel-doelman stond succes in de weg. Uit een aanvankelijk afgeslagen hoekschop kon Groen Geel, rond het half uur, op een 1-0 voorsprong komen. Kort daarna leverde Jeroen Tuma namens Farmsum een strakke voorzet af, waaruit Robert Veenhuis de bal glijdend over het vijandelijke doel werkte.

Kort voor de rust gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Evenals het eerste doelpunt viel zowel de 0-2 als de 0-3 uit een corner.

Na de wisseling van speelhelft was Farmsumer Dennis Bierma dichtbij een treffer, maar ook nu was het de Groen Geel-doelman die succes in de weg stond. De laatste twintig minuten was bij de thuisploeg de pijp leeg en kon Groen Geel uitlopen naar 0-5. Desondanks blijft Farmsum in de race voor nacompetitie. Komende zondag komt Bellingwolde op bezoek in Farmsum.