Peter Post, Jaqueline de Wilde en medestanders tonen het nieuwe logo van de Lopster Torenloop (foto Simon de Jong).
Peter Post, Jaqueline de Wilde en medestanders tonen het nieuwe logo van de Lopster Torenloop (foto Simon de Jong).

Lopster Torenloop blijft bestaan als onderdeel van LSV

Sport

LOPPERSUM - De Lopster Torenloop blijft bestaan. MFAC Loppersum, de oude organisator, heeft het evenement dinsdag officieel overgedragen aan de Lopster Sport Vereniging (LSV). 

De overdracht vond plaats op het marktplein, aan de voet van de Lopster Toren, door de presentatie van het nieuwe logo van het hardloopevenement. Dat gebeurde in eendrachtige samenwerking tussen Peter Post, voorzitter van MFAC Loppersum, en Jaqueline de Wilde, voorzitter van LSV. Verder waren aanwezig Geert Slagter (MFAC), Richard Meijer, Frouk van Dijken, Jan Hielema en Martijn Pot namens de Lopster Torenloop en Noa de Wilde (LSV).

In Loppersum is LSV bekend van badminton en volleybal. De Torenloop wordt het derde onderdeel van deze omnisportvereniging. 

In 2016 heeft de MFAC de Lopster Torenloop nieuw leven ingeblazen, nadat het evenement jarenlang niet was georganiseerd. Men vond het destijds toch een gemis. MFAC Loppersum wil zich nu weer beperken tot de organisatie van twee evenementen, namelijk de Noorderrondrit op de fiets op Hemelvaartsdag (9 mei) en de grasbaanraces op 8 juni. Door het hardloopevenement over te dragen aan LSV blijft de loop toch behouden voor het dorp. De komende Torenloop wordt gehouden op zaterdag 6 juli. 

De Lopster Torenloop maakt dit jaar een frisse herstart met nieuwe mede-organisatoren vanuit Runploug Garrelsweer. Ook is er de afgelopen maanden een nieuwe samenwerking opgestart met dorpslopen in de buurt, waaronder Sauwerd op 6 april, Ten Post op 23 mei, Ten Boer op 2 september en Thesinge op 28 september. Dit samenwerkingsverband heeft het timingsysteem van het Ommelander Loopcircuit kunnen overnemen, dat in 2023 is gestopt.