Afbeelding

MC Delfcross organiseert kwalificatiewedstrijd voor Zwarte Cross

Sport

DELFZIJL - Op het circuit van MC Delfcross in Delfzijl wordt zondag 28 april een kwalificatiewedstrijd voor de Zwarte Cross verreden.

Tot en met juni worden in Nederland zes van deze  kwalificatiewedstrijden verreden. Er zijn startbewijzen te verdienen voor de Zwarte Cross die medio juli in Lichtenvoorde wordt verreden. De wedstrijd in Delfzijl is de derde in de rij. 

In totaal zijn er vijf kwalificatiewedstrijden en een halve finale. Rijders die tijdens de kwalificatie in de top-15 eindigen, gaan door naar de halve finale. Uiteindelijk kunnen veertig coureurs meerijden in Lichtenvoorde. ,,Motorcrossers in alle delen van het land kunnen zo hun kans pakken om zich te plaatsen voor de Zwarte Cross’’, aldus de organisatie van het festival.

De kwalificatiewedstrijd in Delfzijl kent dezelfde klasse-indeling als op de Zwarte Cross, namelijk 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames.  De trainingen beginnen om 8.30 uur en de wedstrijden om 10.45 uur. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.delfcross.nl.