Afbeelding

Landelijke finale DMX Motocross op circuit MC Delfcross in Farmsum

Algemeen

FARMSUM - Op het circuit van MC Delfcross in Farmsum wordt zaterdag 7 oktober de landelijke finalewedstrijd gehouden van de DMX, de regionale Nederlandse motocrosscompetitie.

Door het hele land zijn kwalificatiewedstrijden gehouden voor motocrossers die rijden op regionaal niveau. De veertig beste rijders per klasse komen naar Farmsum om te strijden om de landelijke DMX-titel.  Er komen rijders in diverse klassen aan de start. Van de lichte 50cc voor de allerjongsten tot en met de grote kanonnen van de 500cc en alles ertussenin. Het belooft dan ook een volle dag met spannende motocross te worden.

De vrijwilligers van MC Delfcross hebben het druk met de voorbereidingen. Vele zaterdagen zijn ze op de club bezig om alles netjes te maken. Alles moet er goed uitzien voor dé wedstrijd van het seizoen. Reclameborden worden schoongemaakt, spandoeken opgehangen, vlaggenmasten geplaatst enzovoort. Alles staat er straks weer spik en span bij op het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum.

Voorafgaand aan de wedstrijden wordt er een rijderspresentatie gegeven onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Koningin Wilhelmina. Wethouder van sport Jan Menninga zal het evenement openen.

Wie getuige wil zijn van het racespektakel kan op 7 oktober een kijkje komen nemen op het circuit van MC Delfcross. De trainingen beginnen om 8.30 uur en de wedstrijden om 11.00 uur. Dit tijdschema is nog wel onder voorbehoud. De toegang is gratis.