Afbeelding

Uitvoering ‘Het Geluid van Eemsdelta’ op 19 juni

Algemeen

DELFZIJL - Leden van diverse muziekverenigingen in Eemsdelta zullen zondag 19 juni ‘Het Geluid van Eemsdelta’ uitvoeren. Deze compositie is gemaakt op basis van geluiden die zijn ingestuurd door inwoners van Eemsdelta.

Het speciaal geformeerde projectorkest voert het muziekstuk uit in sporthal Brede School Noord in Delfzijl. Er wordt gespeeld onder leiding van Frans-Aert Burghgraef. Componist van ‘Het Geluid van Eemsdelta’ is Arend Gerds.

Behalve leden van de muziekverenigingen uit Eemsdelta spelen ook musici van het Noord Nederlands Orkest mee. Ook geven zij de muzikanten van het projectorkest een inspirerende workshop. Alle harmonie-, fanfare- brassband- en slagwerkverenigingen uit Eemsdelta krijgen de compositie via het IVAK gratis aangeboden en kunnen dit na 19 juni opnemen in hun eigen repertoire. 

Naast optredens van het projectorkest zullen ook Bugel-ensemble Eemsdelta en NeXt Generation Appingedam hun muziek laten horen. Pieter van der Zweep presenteert het programma. Er wordt gespeeld in een levend decor van Paula Biemans en Jorien Ketelaar. Tien kunstenaars gaan live non-stop tekenen in reactie op de muziek. Hun werk wordt groot geprojecteerd in sporthal Brede School Noord. 

Via www.eemsdorp.nl/muziek kunnen gratis kaartjes worden gereserveerd. Het concert begint om 15.00 uur.