De laatste paal aan de Blinkerdlaan wordt verwijderd.
De laatste paal aan de Blinkerdlaan wordt verwijderd.

Afronding sloop Blinkerdlaan en start nieuwbouw aan Ommelanderstraat in Ten Boer

Algemeen

TEN BOER - Aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat in Ten Boer is woensdag gestart met de bouw van 14 nieuwe sociale huurwoningen. Het gaat om een project van woningstichting Wierden en Borgen.

De woningcorporatie bouwt de woningen omdat de 16 woningen die er stonden niet aardbevingsbestendig waren. De sloop van de oude woningen is in mei gestart en werd woensdag afgerond. In het bijzijn van de voormalige bewoners werd de laatste paal aan de Blinkerdlaan verwijderd. Daarmee werd letterlijk de weg vrijgemaakt voor de nieuwbouw. Aan de Ommelanderstraat is de fundering voor de nieuwbouw inmiddels al gelegd.

De huurders uit de oude woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat wonen momenteel in nieuwe woningen aan de Marskramer. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. De tijdelijke bewoners verhuizen straks terug naar hun nieuwe woning in de Blinkerdlaan of Ommelanderstraat. Deze terugkerende bewoners konden in het voortraject meepraten over de indeling van de nieuwe woningen. 

Het afronden van de sloopwerkzaamheden was voor de bewoners een mooi moment om een kijkje te nemen. Tegelijk kon de aanstaande start van de bouw gevierd worden. Eén van de bewoners vertelt: ,,Het nieuwe, tijdelijke huis is heerlijk, maar we willen wel graag terug. Terug naar óns eigen thuis.’’ De verwachte oplevering van de woningen is in het voorjaar van 2023.