Een van de handformaat schilderijen van 'Magnifieke Miniaturen', in dit geval van Christiaan Afman.
Een van de handformaat schilderijen van 'Magnifieke Miniaturen', in dit geval van Christiaan Afman.

Vier tentoonstellingen in museum Møhlmann in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - In museum Møhlmann in Appingedam zijn tot en met 25 september vier tentoonstellingen te zien. Het gaat om twee nieuwe exposities en twee waarvan de looptijd verlengd is.

Nieuw is ‘Magnifieke Miniaturen’. Het is de vijfde editie van deze expositie met ‘grote kunst voor kleine prijsjes’. Van zo’n honderd kunstenaars is er werk op handformaat te zien.

Ook nieuw is de tentoonstelling ‘Honderd kattenkoppen…’ met werk van Jittie Wildeman. Zij begon in 2006 met een klein, geëtst portret van een kat. Dat werden er meer en meer. En dan ben je voor je het weet zomaar 16 jaar verder en druk je nummer 100 af. Ze zijn allemaal te zien in museum Møhlmann.

Het museum heeft tevens twee tentoonstellingen met werk van Rob Møhlmann verlengd tot en met 25 september. ‘Het aanzien van (mijn) 1956’ omvat zo’n 150 objecten en ‘Het schilderen voorbij…’ zo’n 90 werken van de realistisch schilder die hiermee afscheid neemt als kunstenaar. Daarom zijn ook drie kunstboeken gepubliceerd over zijn oeuvre. Meer informatie daarover is te krijgen in het museum.

Het publiek is welkom van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.