Afbeelding

Glasvezel voor Holwierde en omgeving

Algemeen

HOLWIERDE - Glasvezelspecialist DELTA Netwerk komt na Appingedam, Delfzijl, Farmsum en de dorpen in Eemsdelta Zuid nu ook naar Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk om de inwoners te voorzien van gigasnel en stabiel internet en haarscherpe televisie.

Online vergaderen, gamen, series streamen, zorg op afstand: het kan straks allemaal zonder haperen en ook nog eens tegelijkertijd.

DELTA Netwerk gaat volgens planning in het vierde kwartaal van dit jaar starten met de aanleg in Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk. Om bij zoveel mogelijk woningen een aansluiting op het glasvezelnetwerk te maken, komt er vanaf maandag 5 september een medewerker langs om te kijken waar de aansluiting in de woning gemaakt mag worden. Inwoners zijn begin dit jaar al per post geïnformeerd en zullen de komende tijd meer informatie gaan ontvangen. De glasvezelaansluiting is gratis en verplicht tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van gigasnel en stabiel internet als er een abonnement wordt afgesloten bij één van de deelnemende telecomaanbieders. Een flink aantal inwoners van Eemsdelta heeft dit al gedaan.

Informatie-avonden

DELTA Netwerk heeft al twee Glasvezel Informatiepunten geopend in Appingedam en Delfzijl. Dit is een speciaal ingerichte ‘winkel’ aan de Landstraat 16 in Delfzijl en aan de Dijkstraat 53 in Appingedam. De punten zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Adviseurs staan daar bezoekers te woord om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast worden er twee informatie-avonden gehouden.  De eerste avond is op dinsdag 20 september in dorpshuis De Heekt in Holwierde. De tweede avond is op donderdag 22 september in het dorpshuis van Spijk. Beide avonden beginnen om 19.00 uur.