Het Haydn Jeugd Strijk Orkest bestaat uit studenten van het conservatorium in Groningen.
Het Haydn Jeugd Strijk Orkest bestaat uit studenten van het conservatorium in Groningen.

Benefietconcert met Haydn Jeugd Strijk Orkest en Arjan van der Linde

Algemeen

DELFZIJL - In de Kruiskerk in Delfzijl vindt zondag 12 februari een benefietconcert plaats van het Haydn Jeugd Strijk Orkest met medewerking van Arjan van der Linde. De organisatie is in handen van de Lionsclub Appingedam-Delfzijl.

Lionsclub Appingedam-Delfzijl organiseert jaarlijks een benefietconcert van het Haydn Jeugd Strijk Orkest (HJSO). Dit gezelschap bestaat uit studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen. Dit keer levert ook Arjan van der Linde met zijn band een bijdrage. 

Van der Linde is oorspronkelijk afkomstig uit Delfzijl, heeft aan het conservatorium in Groningen gestudeerd en treedt momenteel vooral veel op in Duitsland. Zowel de oud-Delfzijlster als het HJSO vinden het ‘een eer en uitdaging’ om hun muziekstijlen te combineren in één concert. De musici spelen hun eigen repertoire, maar ook een aantal stukken gezamenlijk. Deze ontmoeting van klassiek en pop belooft een muzikaal erg bijzondere middag.

Het concert vindt plaats in de Kruiskerk aan de Menno van Coehoornsingel. De aanvang is 14.30 uur. Entreebewijzen zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar bij de leden van de Lionsclub, GroenRijk Eemsdelta in Appingedam, Apotheek Neptunus en Attfysio in Delfzijl. Verder is het mogelijk kaarten te bestellen door een e-mail te sturen naar appingedam.delfzijl@lions.nl. Ook bij de entree zijn kaarten verkrijgbaar, maar alleen als het concert dan nog niet is uitverkocht. 

Behalve door de kaartverkoop wordt het concert mogelijk gemaakt door diverse sponsors. De opbrengst van komt ten goede aan drie doelen: Sport4connect, de Voedselbank Eemsdelta en het MJM kindertehuis in Ecuador. Meer informatie is te vinden op www.appingedamdelfzijl.lions.nl.