Janneke Snijder gaat aan de slag als verkenner bij Hunze en Aa's.
Janneke Snijder gaat aan de slag als verkenner bij Hunze en Aa's.

Janneke Snijder verkenner bij Hunze en Aa’s

Algemeen

DELFZIJL - Janneke Snijder, oud-wethouder van Delfzijl, is aangesteld als verkenner voor de coalitievorming bij waterschap Hunze en Aa’s. 

BBB heeft als grootste partij in het nieuwe algemeen bestuur het initiatief genomen in de formatiebesprekingen en Janneke Snijder verzocht als informateur op te treden. Een afvaardiging van BBB heeft gesproken met de lijsttrekkers van alle partijen en de geborgde fracties die zetels hebben in het nieuwe algemeen bestuur van Hunze en Aa’s. Hen is de keuze van BBB voor Janneke Snijder als verkenner voorgelegd. Iedereen kon zich daarin vinden. 

Snijder is gevraagd te onderzoeken welke partijen samen een stabiele coalitie zouden kunnen vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag. Gea Hoving, lijsttrekker van BBB Hunze en Aa’s: ,,Met Janneke Snijder hebben wij een verkenner met zeer ruime bestuurlijke ervaring in wie wij het volste vertrouwen hebben.” 

Behalve wethouder voor de VVD in Delfzijl, was Janneke Snijder lid van Provinciale Staten van Groningen, Tweede Kamerlid en waarnemend burgemeester van de gemeente Bellingwedde en de gemeente Oldebroek.