Marianne Timmer.
Marianne Timmer.

Marianne Timmer: ‘Mijn Groningse mentaliteit heeft me flink geholpen’

Algemeen

APPINGEDAM - Marianne Timmer vertelt zondag in de Nicolaïkerk in Appingedam over wat er met haar gebeurde nadat ze tamelijk onverwacht Olympisch kampioen was geworden. 

Dat was allemaal in 1998, in het Japanse Nagano. Ze kreeg het op haar heupen en schaatste iedereen eraf op de 1000 en 1500 meter. ,,Timmertje, Timmertje’’, riep tv-commentator Frank Snoeks. Ze kijkt er uiteraard met veel plezier op terug. ,,Mijn Groningse mentaliteit, het diep kunnen gaan, heeft me enorm geholpen’’, weet ze.

Diezelfde Groningse mentaliteit, de meer bescheiden kant, zorgde er ook voor dat haar carrière moeizaam op gang kwam. ,,Ik zal een kijkje in de keuken geven’’, vertelt Timmer, die tegenwoordig ook bedrijven helpt hun werknemers vitaal te krijgen. Vooral grote bedrijven kampen met een hoog ziekteverzuim en zij weet hoe ze die bedrijven kan helpen.

Timmer deelt niet alleen haar persoonlijke reis vol hoogtepunten, maar vertelt ook over de tegenslagen. Het tekent haar als een persoonlijkheid met doorzettingsvermogen, ongeëvenaarde motivatie, weerbaarheid en vitaliteit. Daarmee is ze voor haar publiek een bron van inspiratie.

De middag wordt georganiseerd door het comité ‘Verhalen in De Nicolaï, dat bijzondere en inspirerende sprekers naar Appingedam wil brengen. Eerder werd al een lezing van China-kenner Ruben Terlou georganiseerd. Dit najaar komt Maarten van Rossem op 29 november vertellen over de Amerikaanse verkiezingen.

De presentatie van Marianne Timmer begint om 14.30 uur. Kaarten zijn te krijgen bij de Damster Boekhandel, Primera Appingedam of online op uitjesineemsdelta.nl/ticket/marianne-timmer.