De 'Albert Landman' strandhelling in Delfzijl nabij het Eemshotel.
De 'Albert Landman' strandhelling in Delfzijl nabij het Eemshotel.

Stichting Strandhelling Delfzijl opent watersportseizoen

Algemeen

DELFZIJL - De Stichting Strandhelling Delfzijl houdt zaterdag een testevenement voor open zeilboten en andere watersporters vanaf de strandhelling in Delfzijl. De boten gaan de Eems op ter voorbereiding op wedstrijden en opstapdagen in juni.

De deelnemers worden vanaf 12.00 uur ontvangen op de strandhelling naast het zeestrand van Delfzijl, tegenover de gebouwen van Groningen Seaports en Wijnne Barends. Er zal tussen drie uur voor en even na hoog water (15.31 uur) worden gevaren.

Het testevenement wordt georganiseerd in de aanloop naar de wedstrijden op 8 en 9 juni.  Dan worden zeilwedstrijden gehouden voor open bootjes vanaf de strandhelling. Met op zondag een zogeheten Combi Noord voor de Optimist-, Laser- en Splash-zeilers. Hiervoor wordt samengewerkt met Zeilvereniging Schildmeer en de Stichting Jeugd Wedstrijdzeilen. Het Eemshotel stelt voor de winnaars prijzen beschikbaar.

Gelijktijdig met DelfSail worden elke dag opstapdagen gehouden. Vanaf donderdag 13 tot en met zondag 16 juni kunnen liefhebbers tijdens de uren rondom hoogwater meevaren met open zeilboten als de catamaran of finnjol. Ook is er de mogelijkheid de surfplank en kano uit te proberen. In samenwerking met Stichting DelfSail is er op zaterdag gelegenheid voor bemanningsleden van de tallships om mee te varen en kennis te maken met het zeilen op de Eems-Dollard. Er zal gezeild zal worden rond de Paap en langs de nieuw aangelegde kwelders aan de kustlijn richting de Pier van Oterdum of het Bierumer strand. 

Tijdens de evenementen in juni zal op de wal een tijdelijk regattapaviljoen zijn aan te treffen om de bezoekers en deelnemers te ontvangen. 

Op de website strandhellingdelfzijl.nl is meer informatie te vinden over de stichting. Ook kan men zich hier aanmelden voor de evenementen.