Het Harmonieorkest en de Malletband in actie, samen met zangeres Christel Peters (foto Petra van den Helder).
Het Harmonieorkest en de Malletband in actie, samen met zangeres Christel Peters (foto Petra van den Helder).

Goed bezocht concert van muziekvereniging Koningin Wilhelmina

Algemeen

DELFZIJL - Ruim 250 bezoekers hebben zondagmiddag kunnen genieten van het jaarconcert van muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl. De waardering voor de uitvoering was groot. 

In de tot concertzaal omgetoverde sporthal Brede School Noord in Delfzijl werd een wervelende muzikaal programma gebracht onder de titel ‘Wilhelmina in Concert’. De Malletband liet het publiek onder andere kennismaken met de twee werken waarmee op 30 juni wordt deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap in het Duitse Rastede. Duidelijk werd dat het om twee imposante muziekstukken gaat, waarmee de muzikanten van Wilhelmina ook zelf indruk maakten.

Het Harmonieorkest trad op samen met zangeres Christel Peters. Ze zorgden voor een programma met veel bekende muziek, maar ook met fraaie concertwerken met deelname van solisten. Zo liet Martijn Groen zien en horen hoe met een klarinet die helemaal uit elkaar is gehaald, nog steeds muziek gemaakt kan worden. Zijn boeiende bijdrage oogstte dan ook volop applaus, zoals alle muzikanten goed bedeeld werden met loftuitingen van het publiek.

Indrukwekkend waren ook de optredens van beide leerlingenorkesten. De leerlingen op blaas- en slagwerkinstrumenten hadden volgens iedereen een mooi programma ingestudeerd en lieten de bezoekers horen hard te werken om uiteindelijk te kunnen instromen in de grote orkesten van de vereniging.

Na het jaarconcert kan de muziekvereniging opnieuw vol aan de bak voor het volgende concert. Op zondagochtend 16 juni geeft de vereniging een groot concert in de haven van Delfzijl tijdens DelfSail.