Duel met midden Robin Uilhoorn (Poolster), springend Koen Tuil en rechts Peter Bouwsema.

Poolster niet opgewassen tegen Holwierde; simpele zege voor VVS

HOLWIERDE - Poolster heeft zaterdag in en tegen Holwierde met 3-1 verloren. Een uitslag waar niets tegenin was brengen, want Holwierde was gewoon beter. VVS Oostwold had weinig moeite me Muntendam.

In de derby tussen de twee buurploegen was Holwierde duidelijk de betere van de twee, speelde het verzorgder en had de ploeg relatief weinig te duchten van de bezoekers uit Spijk. Poolster had alleen de eerste minuten de overhand met als resultaat een kans voor Jesse Smit. Zijn inzet werd gekeerd door Holwierde-doelman Robbin Kuipers. Hij is eigenlijk gestopt met voetballen, maar wil wel een enkele keer inspringen als de nood aan de man is.

Na de openingsfase was de thuisploeg de bovenliggende partij. Holwierde kwam al na acht minuten op voorsprong doordat Tim Visscher, op aangeven van Andy Lafaille, de bal vanaf de rand zestien achter Poolster-doelman Marcel Werkman schoot.

De gastheren bleven aandringen en na een klein half uur verdubbelde Koen Tuil de score door uit een door Yrsan Bouman genomen hoekschop raak te koppen. Poolster leek niet in staat om Holwierde nog pijn te doen, maar kwam op slag van rust nog wel terug in de wedstrijd. Een door Robin Uilhoorn genomen vrije bal belandde via de onderkant van de lat en de rug van keeper Kuipers in het doel voor de aansluitingstreffer. De 2-1 was ook de ruststand.

In het slot

Wie gedacht had dat Poolster na de doelwisseling uit een ander vaatje zou tappen, kwam bedrogen uit. Ze kwamen nog nauwelijks in de buurt van het Holwierder doel. Toen rond het uur Thijs Sonneveld er na goed voorbereidend werk van Jeanclar Torbed met een schot vanaf de rand strafschopgebied 3-1 van maakte, viel de wedstrijd in het slot. Voor Poolster was geen eer meer te behalen en Holwierde drong niet echt meer aan.

Poolster-trainer Jeroen de Groot: ,,We waren vandaag echt niet goed genoeg, ondanks het feit dat iedereen wel zijn best heeft gedaan.” Zijn collega Danny Schudde: ,,Ik ben tevreden over de manier waarop we voetballen en de resultaten zijn er ook.”

Zaterdag ontvangt Poolster thuis Amicitia, Holwierde moet uit naar Corenos.

VVS Oostwold

VVS heeft zaterdagmiddag eenvoudig met 3-1 gewonnen van Muntendam. De zege had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen, want de ploeg van trainer Egbert Bosma liet vooral in de tweede helft nog een hand vol goede kansen onbenut. Muntendam was geen plezierige tegenstander. Ze probeerden vaak het spel te vertragen, zeurden vaak tegen de arbitrage en tegen de tegenstanders en maakten veel overtredingen.

Aan het begin van de tweede helft kostte hen dat ook nog een rode kaart zodat ze het drie kwartier met tien man moesten doen. Na een kwartier spelen was het Thijs Boer die VVS op een 1-0 voorsprong zette. Tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, maar drie minuten later was het opnieuw Thijs Boer die zijn club weer op voorsprong zette. Kort na de thee was het opnieuw Boer die het net liet bollen. Het bleef 3-1.