Een duel om de bal met links Wouter Hoek namens Omlandia.

Omlandia wint met 4-1 van Niekerk en NEC Delfzijl verliest

Sport

TEN BOER - In Ten Boer heeft Omlandia zaterdag een prima teamprestatie geleverd door Niekerk met 4-1 aan de zegekar te binden. Dit ondanks het feit dat drie vaste waarden ontbraken. NEC Delfzijl miste naast de geblesseerde Abdi Ege in de uitwedstrijd tegen HFC’15 de nodige scherpte en verloor met 4-1.

Omlandia-trainer Marcel de Groot moest zaterdag een aantal omzettingen doen, omdat een drietal basisspelers ontbrak. Niekerk speelt altijd in een 3-5-2 opstelling en daarom koos de coach voor het spelen met drie spitsen in plaats van twee.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong toen Robbert Veldman, na een aanval over veel schijven, met een geplaatst schot het net vond. Na 25 minuten werd de voorsprong verdubbeld toen Remco Bulthuis een snelle aanval over de as van het veld knap afmaakte. Zo’n vijf minuten later was er de uitkomende Niekerk-keeper die bij die actie een in de ogen van de scheidsrechter een strafschopwaardige overtreding maakte. Vanaf de elfmeterstip was het Fabio Marangiu die voor de 3-0 zorgde.

Omlandia had dus een comfortabele voorsprong, waarmee ook de rust werd bereikt. Na de hervatting was het spel gericht op het tenminste vasthouden van de marge. Dat lukte echter niet, want al na zeven minuten in het tweede bedrijf lag de bal in het netje achter de Omlandia-doelman. Rond de zeventigste minuut zorgde Robbert Veldman echter voor de 4-1. Daarbij bleef het en De Groot en zijn mannden konden terugkijken op een mooie overwinning, die vooral te danken was aan de teamgeest.

NEC Delfzijl

Minder tevreden was Roy Kamps, trainer-coach van NEC Delfzijl. Zijn ploeg verloor in Hoogkerk met 4-1 van HFC’15 en dat had vooral te maken met de instelling van de Delfzijlsters. Natuurlijk scheelde ook het ontbreken van Abdi Ege in aanvallend opzicht. Het ontbrak NEC in de ogen van de trainer vooral in defensief opzicht aan de onderlinge communicatie: het coachen van elkaar. Dat gebeurde slecht of helemaal niet en pas achteraf kon men elkaar vertellen hoe het had gemoeten.

En het had allemaal anders gekund, want in de eerste tien minuten waren er drie grote kansen voor de bezoekers. Dion Zimmerman en Erwin Noordhoff (2x) verzuimden die echter te benutten. Daarna was de scherpte weg en kon de thuisploeg beter in de wedstrijd komen. Dat leidde na een kwartier als uit het niets tot de 1-0 en in minuut 35, door verkeerd coachen achterin, tot de 2-0. Nog voor de thee zorgde Erwin Noordhoff op aangeven vanaf de rechterkant door Shaimo Hooi voor de aansluitingstreffer.

Na de rust waren er over en weer wat kansjes. Met nog een kwartier te gaan, blokte Thomas Wolt in een één op één duel een tegenstander. De arbiter zag er een strafschop in, die werd benut voor de 3-1.

Smet op de wedstrijd was de veldverwijdering van Brend Hansen en Erwin Hodzic, die beiden een tweede gele kaart kregen wegens praten. Zaterdag mag NEC Delfzijl proberen zich thuis te revancheren tegen GroenGeel.