Afbeelding

Nederlaag Wagenborger Boys

Sport

WINSCHOTEN - Een door een griepgolf geplaagd Wagenborger Boys heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen BATO met 4-0 verloren. Oldambtster Boys kwam na een 0-3 achterstand tegen het bezoekende Damacota nog knap terug, maar verloor toch met 2-5.

Wagenborger Boys moest voor vertrek naar Winschoten al een paar grieppatiënten achterlaten, gedurende de warming up haakte nog een speler met soortgelijke klachten af en tijdens de wedstrijd vielen ook nog twee mannen geblesseerd uit. De wet van Murphy deed weer eens opgeld. Nog niet volledig fitte spelers moesten de elf completeren. BATO liet, mede dankzij goed keeperswerk van de 16-jarige Wagenborger doelman Daan Huizinga, verschillende kansen onbenut. Een kwartier voor de rust werd het uit een hoekschop 1-0. 

Na de thee viel al snel de 2-0 met een geurtje van buitenspel. De 3-0 werd veel duidelijker vanuit buitenspelpositie gescoord, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal van de assistent, terwijl hij aan de andere kant tot verbazing van vriend en vijand de doorgebroken Niels Berends zonder pardon terug floot. De 4-0 was een mooie treffer van BATO. Hoewel de scheidsrechter een negatief stempel op het duel drukte was sfeer tussen de spelers goed en de zege van BATO terecht.

Na en 0-3 ruststand kwam Oldambtster Boys zaterdag nog terug tot 2-3 door doelpunten van Marcin Dzikowski en Jordi Sanders. De gelijkmaker werd vanwege buitenspel afgekeurd. De thuisploeg had vervolgens de pech dat uit een mooie aanval alleen de paal werd geraakt en moest door een rode kaart met tien man afsluiten nadat Damacota nog twee keer doel had getroffen.