Afbeelding

Wagenborger Boys verliest: 5-0

MUSSELKANAAL - Wagenborger Boys was zaterdag tegen SETA niet opgewassen tegen het kick en rush-voetbal van de thuisploeg. Het werd 5-0. In Muntendam speelde Oldambtster Boys met 3-3 gelijk in een wedstrijd waarin het aantal treffers het aantal rode kaarten maar net overtrof.

Na twintig minuten de druk van SETA te hebben doorstaan, kregen de bezoekers drie strafschoppen op rij tegen. Twee daarvan werden benut. Toen ook nog de jeugdige keeper Daan Huizinga geblesseerd moest uitvallen en een veldspeler hem verving, was het voor Wagenborger Boys zaak om de schade beperkt te houden. Tot de rust betekende dat nog één tegentreffer, maar kort na de hervatting werd het 4-0. Aan de andere kant bleven een afstandsschot en een kopbal van Jaap Enderlé zonder resultaat. SETA bepaalde vervolgens de eindstand nog op 5-0.

Snelle treffers

De wedstrijd Muntendam-Oldambtster Boys kende zaterdag twee snelle treffers. Binnen een minuut stond het als 1-0, maar twee minuten later zorgde Jamil de Jong voor de 1-1. Een handgemeen tussen OAB-keeper Falco Slijm en een Muntendammer leverde voor beiden een rode kaart op. Marcin Dzikowski zorgde na de rust voor de 1-2 en de 1-3. Een omstreden beslissing van de arbiter leverde veel commentaar op van de thuisploeg met een tweede gele kaart voor een Muntendammer, dus rood.

In de slotfase, het was intussen 3-3, opnieuw een opstootje en voor beide ploegen weer een rode kaart. Voor de arbiter was het genoeg. Hij floot af en vergat de twee laatste kaarten op het wedstrijdformulier.