Afbeelding

Matten in Meedhuizen

Sport

MEEDHUIZEN - De wedstrijd tussen Meedhuizen en Muntendam werd zaterdagmiddag door de scheidsrechter gestaakt, omdat de wedstrijd aan het einde van de eerste helft ontaardde in een complete veldslag. Het stond toen 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. 

Over de aanleiding van de ongeregeldheden en het verloop daarvan lopen de lezingen in beide kampen uiteen. Een speler van Muntendam zou na een overtreding van een Meedhuizer een trappende beweging hebben gemaakt en toen daarover vanaf de kant wat werd geroepen, werd de vader van een Meedhuizen-speler uitgescholden. Dat leverde een reactie op, toen waren de rapen gaar en sloeg de vlam in de pan. 

Alle gevechtstechnieken werden uit de kast gehaald, racistische opmerkingen gooiden nog olie op het vuur, een bankje werd gesloopt om met onderdelen het strijdgewoel in te gaan en er zou zelfs iemand op de grond liggend tegen het hoofd zijn getrapt. Kortom taferelen die niet in de sport thuis horen. 

De besturen van beide verenigingen betreuren de gang van zaken en distantiëren zich van het gedrag van hun leden. De KNVB stelt onderzoek in.