Edwin Engelsman (links) en voorzitter Rudi Rondhuis tekenen de overeenkomst.
Edwin Engelsman (links) en voorzitter Rudi Rondhuis tekenen de overeenkomst.

Edwin Engelsman nieuwe hoofdtrainer vrouwen DVC Appingedam

Sport

APPINGEDAM - DVC Appingedam heeft Edwin Engelsman vastgelegd als trainer-coach van vrouwen 1 voor het volgende seizoen. Hij volgt Eric Smidt op. 

Engelsman is geen onbekende binnen de vereniging, wamt op dit moment heeft hij de JO 19-01 onder zijn hoede. Het vrouwen- en meidenvoetbal is de oefenmeester dus niet onbekend. Eerder was hij in actief voor de vrouwentak van buurvereniging NEC. 

Engelsman is ambitieus en wil de VR1, nu uitkomend in de 3e klasse, verder doorontwikkelen. Daarnaast krijgt hij een coördinerende functie ten aanzien van de gehele meiden-vrouwenontwikkeling binnen DVC Appingedam. ,,Dit gaat uiteraard in  goed overleg en samenspraak met de overige stafleden, de coördinator meisjesvoetbal en de trainers van de jeugdteam’’, aldus DVC Appingedam bij de bekendmaking.

Edwin Engelsman wordt als trainer-coach van VR1 ter zijde gestaan door leider Jeroen Florissen, die al jaren betrokken is bij dit team. Lidy Postma en Manuel Ampak zullen ook komend seizoen VR2 onder hun hoede nemen.