Op de voorgrond namens Poolster Marco Dijkstra. Links Raoul van der Ploeg.
Op de voorgrond namens Poolster Marco Dijkstra. Links Raoul van der Ploeg.

Poolster koerst naar nacompetitie na 3-1 zege op Rood Zwart Baflo

Sport

SPIJK - Poolster heeft zaterdag de derde zege op rij geboekt. De ploeg van trainer Jeroen de Groot won op eigen veld met 3-1 gewonnen van Rood Zwart Baflo. De ploeg uit Spijk blijft door dit resultaat in de race voor nacompetitie.

Goed was het spel van Poolster niet, maar goed genoeg om de promovendus uit Baflo te knakken. Het was ook niet zo dat de gasten slecht speelden. Integendeel, want het meeste gevaar kwam tot aan de pauze van de kant van de ploeg van trainer Willem Kluin. Scoren deden de bezoekers in de eerste helft echter niet, want daarvoor was het niet goed genoeg. 

Gras te hoog

Het gras was eigenlijk wat te hoog voor goed voetbal en dat was in combinatie met het warme weer vooral voor Poolster even wennen. Trainer Jeroen de Groot sprak van een omschakeling. ,,Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen en dat kwam mede door het weer en het hoge gras en dus waren er alle ingrediënten voor een stroperige pot. Dat we wonnen was overigens wél verdiend. Wij probeerden voetballend tot kansen te komen waar Rood Zwart Baflo veelal de lange bal hanteerde. Dat deden ze goed, want ze waren best gevaarlijk.”

De formatie van De Groot probeerde inderdaad te voetballen, maar had moeite met op een juiste manier te combineren waardoor er maar weinig kansen ontstonden. Toch slaagden de geel-zwarten erin de eerste goal te maken. Er was ruim een half uur gespeeld toen Robert Kok met een pass Kevin Bijlsma bereikte en laatstgenoemde bediende Jesse Smit die de bal kon binnen lopen. ,,Dit hadden we even nodig en wie weet zou het gemakkelijker gaan. We gingen wel iets beter spelen, maar kregen maar weinig kansen”, aldus De Groot. Op slag van rust had Daan Bos de 2-0 kunnen maken, maar de RZ Baflo-doelman stond succes in de weg.

RZ Baflo-trainer Willem Kluin was tevreden over de eerste helft en had er wel vertrouwen in dat er nog iets mogelijk zou zijn. Na ruim een uur spelen leek hij gelijk te krijgen, want Silvan Groen tikte met de binnenkant van de voet binnen. ,,Een mooie opsteker dacht ik toen, maar snel erna was het al 2-1: zonde, want na het harde werken gaven we het weer weg. We deden goed mee, maar het waren eigenlijk allemaal details waarop we verloren.’’

Ook bij de derde goal, toen de bal niet goed werd weggewerkt, had Rood Zwart Baflo de tegentreffer vooral aan zichzelf te wijten. Dat gebeurde eerder ook bij de tweede tegengoal. ,,Hier kunnen we echter wel op voortborduren, want het was gewoon een goede pot”, aldus Kluin.

Profiteren

Daan Hofstee en Bijlsma profiteerden door respectievelijk na een corner en een bal in de verre hoek te scoren. ,,Het was toen wel klaar en we zijn blij met de punten. Mooi dat we nog meedoen en hoe langer het duurt hoe mooier. Dat zie ik als een bonus”, aldus Poolster trainer Jeroen de Groot.

Komende zaterdag reist Poolster naar Uithuizermeeden voor de streekderby tegen De Heracliden, dat maar twee plaatsen lager op de ranglijst staat. In de strijd om de derde periodetitel moeten de Spiekster weer vol voor de winst gaan.